Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 18 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Istorie recenta: Ion GHERMAN. Vina "extremistilor": nu le-a placut nici limba lui Stalin, nici a
  Scris la Saturday, June 03 @ 01:56:26 CEST de catre asymetria
  Revolta Ma tot întreb ce-i leaga pe cei 18 autori ai denuntului-protest prin care sunt calificate drept delicte opiniile unor ziaristi de la Ziua. Sa fie oare dragostea de democratie, filosemitismul militant, prietenia, complicitatea, principiile, delirul de interpretare, ura fata de xenofobii care s-ar ascunde te miri unde? Daca ar fi adevarat ce sustin cei 18, ar fi trebuit, in baza logicii celei mai elementare sa sesizeze justitia în mod direct. Fiindca exista niste legi care pot fi invocate. Doar ca în fața tribunalelor se cer probe si simplele afirmatii nu sunt suficiente. Ca si în cazul acuzatiilor aduse lui Paul Goma, cei ce s-au grabit sa afirme fara probe, vor fi obligați sa le caute pentru a se justifica în procesele de calomnie care pot fi deschise. Pîna mai deunazi, acuzații se scuzau și se ascundeau de frica. Nu fiindca ar fi fost anti-ceva, ci fiindca știau ce greu e sa te curați de laturi. Sa speram ca reactiile de aparare vor avea caracterul dinamic al unei puneri la punct. Pentru ca afirmațiile sa nu mai poata fi aruncate in presa, fara nici o raspundere. Civila.
  Comentariul nostru însoțește reproducerea textului președintelui Societații culturale ”Ținutul Herța”, publicat în Ziua din 3 iunie 2006, o reacție demna și calma pe care îl prezentam cititorilor noștri ca pe o dovada a depasirii tacerii, a saturație fața de abuzurile verbale ale unor pripiți acuzatori care ignora legea. Legea probelor.
  Dan Culcer


  Vina "extremistilor": nu le-a placut nici limba lui Stalin, nici a lui Ungureanu
   
  "Ziaristi talentati de la ZIUA, ca Victor Roncea, George Damian, Miruna Munteanu, Dan Ciachir, s.a, care isi fac munca pledand cu demnitate, curaj si constiinta nationala pentru interesele romanilor, nu trebuie impiedicati si descurajati in frumoasa si bogata lor activitate.   
  Faptul ca, de exemplu, printre altele, ne atrag atentia asupra datoriei ce o avem de a lupta pentru restituirea tezaurului nostru de la Moscova, pentru apararea mostenirii Gojdu sau pentru dreptul pe care legal il avem de a denunta  un Tratat nerespectat, care ne umileste si ne nedreptateste, sunt toate acestea de natura sa ne demonstreze ca ei vor mai mult sa ne ajute.   
  Pe de alta parte, confuzia si raul pe care ni l-a pricinuit "limba moldoveneasca" inventata de Stalin, ii face pe unii dintre ei sa fie atenti la orice incercare de a se mai descoperi o limba pentru fratii nostri dintre Prut si Nistru.   
  Pentru motive ca acestea, de a acuza pe oamenii de buna credinta si de buna intentie "de raspandirea ideilor xenofobe, sovine si extremiste" si "de propagarea unor mesaje extremiste si legionaroide" este, zicem noi, cu totul nedrept.   
  Este ca si cum i-am acuza si condamna pe elevii romani de la Tiraspol, care nu demult au luptat eroic pentru pastrarea, in scoala, a grafiei latine si a limbii romane sau ca si cum, mai recent, i-am condamna pe elevii de la Chisinau care lupta  pentru ca liceul lor Gheorghe Asachi sa-si pastreze numele de Liceul Romano-Francez si nu de Moldo-Francez pe care vor sa-l impuna comunistii de azi.   
  Aceasta mai ales ca este, in prezent, momentul in care trebuie sa ne punem cu totii de acord pentru ca sa obtinem ceea ce a fost si trebuie sa fie al nostru. Nu cerem in plus decat respectul ce ni se cuvine."   
   
  Prof. dr. doc. Ion GHERMAN   
  Presedinte al Societatii Culturale "Tinutul Herta"

  Associated Topics

  Historia ocultaRezistenta


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.26 Seconds