Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 62 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Dan Culcer. Scrisorare deschisa. Varianta Cojocaru, o solutie ascunsa?
  Scris la Wednesday, July 07 @ 10:17:16 CEST de catre asymetria
  Distribuitor de afise O petiție către Președintele României. Nu doar o rugăminte, o jalbă în proțap, ci un strigăt de mânie și de saturație.

  Președintele României este obligat prin Constituție să apere interesele colective ale cetățenilor țării, ale națiunii române. Devalizarea României de către borfașii care se pretind stăpînii ei din 1990 încoace, nu poate fi acceptată. Fostul prim ministru Petre Roman, unul din autorii și beneficiarii loviturii de stat din ianuarie 1990, trebuie dat în judecată pentru «legile» semnate de el înainte de mai 1990, «legi» ilegale care au adus prejudicii imense intereselor naționale colective, alcătuind o bază pentru privatizarea abuzivă a avuției colective reprezentată de întreprinderile de stat din România, ale căror coproprietari - acționari prin părți sociale - am fost și suntem toți.
  Varianta Cojocaru este o soluție despre care beneficiarii loviturii de stat nu vor să audă, pe care toate mijloacele de media, cu o singură excepție, o ignoră, chiar în miezul crizei în care orice soluție trebuia analizată, dezbătută, public, argumentat și inteligent.
  Să ridicăm perdeaua de pe scena în care borfașii își fac de cap de două decenii, să punem reflectoarele pe ei, să chemăm poliția și să cerem arestarea și darea lor în judecată pentru furt calificat în bandă.
  Știu că Traian Băsescu poate fi considerat complice, în nici un caz iresponsabil dar nu mă adresez individului cu acest nume ci funcției în care se află temporar. Nu caut simpatia acestui cetățean ci invoc responsabilitatea sa cetățenească, morală și juridică. Cine nu denunță o crimă de care are cunoștiință poate fi considerat complice și e responsabil penal. Iar protecția juridică a funcției prezidențiale nu durează toată viața. Ca și în cazul lui Ion Iliescu. Căruia îi urez viață lungă, precum și mie, pentru a-l putea vedea tras la răspundere penală pentru faptele sale.
   
  Dan Culcer  Domnule Președinte Traian Basescu,

  În numele meu, ca ziarist, pensionar, cu dublă cetățenie, ca proprietar al unei părți a avuției colective naționale pe care organizația autodenumită «Statul român» și-a însușit-o prin fraudă în 1990, și distribuit-o unor complici, în baza unor acte politice ilegale, abuzive, ale unui grup care a acaparat puterea în urma unei lovituri de stat, decizii ilegale fiindcă nevotate în Parlament, in numele moralei si a conștiinței mele politice, mă adresez dumneavoastră, cel îndreptățit și obligat prin funcția obținută legal, să apărați interesele colective ale națiunii române.

  Vă rog să vă aplecați cu maximă atenție și diligență asupra propunerilor de reformă, care v-au fost aduse la cunoștiință, ale economistului dr. Constantin Cojocaru, cunoscute sub numele de “Varianta Cojocaru” și să solicitați avizul urgent al unor specialiști independenți, dintre consilierii prezidențiali, sau din alte cercuri de experți.

  Dar mai ales, vă cer să-l primiți pe dl Constantin Cojocaru ca să vă prezinte cele un milion de semnături adunate în sprijinul proiectului său de lege, depus deja la Parlament, și să vă explice sensul acțiunii noastre.

  În acest mandat de președinte mai aveți posibilitatea să redați poporului român ceea ce așteaptă de la dumneavoastră, demnitatea și speranța, și să faceți dreptate.

  Cu tot binele,
  Dan Culcer
  cetățean român domiciliat în Franța din 1987

  --
  Dan Culcer
  scriitor, ziarist
  16, residence Les Nouveaux Horizons,
  78990 Elancourt/France
  Chestionarul articolului:

  [ Rezultate | Chestionar ]

  Voturi 63

  Associated Topics

  Apeluri. Societatea civila


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.54 Seconds