Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

  • Home
  • Arhive
  • AutoTheme
  • AvantGo
  • Avertizari
  • Conținuturi
  • Search
  • Submit_News
  • Surveys
  • Top
  • Topics

  • Who's Online

    Exista in mod curent, 44 gazda(e) si 0 membri online.

    Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

    Cautare în labirint




    Languages

    Select Interface Language:


    Istorie recenta: Grupaj documentar: Evolutia dosarului CADA-II. Continuare si final
    Scris la Thursday, December 03 @ 14:28:00 CET de catre asymetria
    Historia oculta Firul luptei din 1990 pentru democratizarea (eliberarea, emanciparea) armatei romane este de maxima importanta. Iar axul lui- este batalia CADA, pentru adevarul din decembrie, curățirea armatei române și impiedicarea folosirii armatei împotriva populației nemulțumite de abuzurile puterii.
    Asa cum se poate vedea și din sinteza de semnale de presă și tv grupată aici, această înfruntare dintre guvernul FSN si militarii care doreau eliberarea de comunism si securitate leaga dosarele 16-26 decembrie si 13-16 iunie, dind sens unitar intregii perioade 1990. Pentru CADA s-a manifestat începînd cu 12-18 februarie. CADA a luptat pentru rotejarea razvratitilor anticomunisti, amenințați cu reprimarea armată. Nu trebuie uitat ca pe 14 iunie 1990 CADA a fost desființată, conducătorii ei fiind apoi eliminați din armată.
    Asadar 13-16 iunie a fost si o etapa majora dintr-o batalie cruciala pentru demnitatea armatei romane si trebuie  analizata din acest unghi- care legitimeaza anchetarea dosarelor la procuratura militara. In sprijinul unei astfel de orientari ar trebui chemati ca martori ofiterii care au condus CADA. Ei vor putea demonstra ca 13-16 iunie, in bloc, a fost un fenomen care implica major armata Romana , ca garant al unei Romanii cu adevarat libere.

    Putem adauga si alte semnale de presa pe acest subiect. Putem prezenta articolele complete. Raportul la care lucrez
    impleteste acest fir cu celelalte care compun fenomenul 1990.
    Ioan Roșca, 14 noiembrie 2007


    (/Interviu cu Victor Stanculescu Care, printre altele explica atitudinea sa fata de CADA care voia prea mult, prea repede, fara sa tina cont de nevoia de stabilitate a armatei, vorbind in locuri publice - ceea ce inseamna implicare politica destabilizatoare)

    (Rom libera 28 noi Apel CADA Cere anularea masurilor represive din nota telefonica 4 459/90 si planul indicativului "clopotelul" si retinere - la parada de pe 1dec- din partea militarilor compromisi. [IR : sensul luptei apare clar : nefiind siguri ca opozitia politica satelizata si contestatia civica deraiata vor impotmoli furia multimii nemultumite de devastatoarele masuri economice- puterea voia sa-si asigure, prin orice mijloace, sprijinul represiv al armatei

    (29 Noi Apare "Comunicat al armatei din Transilvania" - in care se ameninta ca armata va interveni daca se incearca tulburarea sarbatorii nationale [IR : amenintare de-abia voalata ca zurbagii din decembrie 89 vor fi acum pusi la punct ; pretextul : iredentismul maghiar etc])

    (Adevarul 29 noi Luciditate si discernamint in fata afirmatiilor rauvoitoare privind armata Comunicat din partea sectiei de presa a armatei. Reactie la textele CADA din Romania libera care denatureaza carcaterul democratic care s-a instalat in armata. Persoanele trecute in rezerva nu mai au de ce sa se exprime despre situatia din armata. "Contextul unei adevaraate campanii denigratoare la adresa vointei poporului liber exprimata prin alegerile din 20 mai")

    (Adevarul 30 nov. Un nou comunicat din partea armatei. Dezminte comunicatul CADA din 29 nov care afirma "perpetuarea posibilitatii de implicare a armatei in actiuni de reprimare a manifestatiilor populare", Indicativul "Clopotelul" nu se refera la intreaga armata si priveste alte probleme.)

    (Expres Nr 42 Noi 90 Am trecut pe linga o dictatura militara Interviu luat de Alin Alexandru lui Ion Barbuta. Militaru era agent KGB, toata gruparea lor complotista a lucrat pentru rusi. Ceausescu nu i-a lichidat de frica (cazul Seb). Grupul Militaru conducea in ianuarie-februarie si-i amenintase pe ofiterii securisti care le stiau dosarul, facind sa dispara documentele. Militaru se purta dur si cu Ion Iliescu [!] Instala o dictatura. Atunci a intervenit CADA. La inceput au fost ascultati. In unitati au luat finta comisii carora li s-a spus tot adevarul. Ajunse la Bucuresti aceste informatii au speriat nomenclaturistii din conducerea armatei (Eftimescu, Perju, Logofatu, Topliceanu). Membri CADA au fost atrasi apoi de Militaru la el acasa, care le-a spus ca in locul lui ar trebui sa vina Vasile Ionel si sef al marelui stat major Logofatu. Dar Iliescu, temindu-se de Militaru, l-a pus pe Stanculescu. Pe el (Barbus) l-a chemat Militaru acasa si i-a spus sa dea o scrisoare deschisa la Adevarul unde Novaceanu ("omul nostru") va fi receptiv. O astfel de scrisoare a aparut in Adevarul, semnata de Silviu Popescu. Dupa care Ionel Vasile i-a chemat la un dialog de tatonare. Apoi i-a contactat Radu Nicolae care le-a spus ca face parte dintr-o organizatie cu Militaru, Brucan, Ionel Vasile, Keller, Logofatu, Eftimescu, Voinea etc - Frontul militar de rezistenta anticeausist- si ca singura varianta de salvare este monarhia constitutionala. Iliescu trebuie sacrificat -a spus Militaru. Iar evreii lucrind pentru Mossad trebuie indepartati din guvern. Radu Nicolae a propus formarea Frontului Militar Democrat Roman din cele 2 organizatii. Era o cursa pentru ca membrii CADA erau cunoscuti dar ai FMR nu. A refuzat deci colborarea. Crede ca era vorba de o lovitura KGB, mizind pe rege ca in 1944 si dorind indepartarea de la putere a agentilor Mossad. Refuzul a dus la o noua campanie impotriva lor, trecerea in rezerva, deferirea Procuraturii militare pentru destabilizarea armatei (manevra Ionel Vasile). Atunci a explicat Parlamentului cine sint si ce doresc. Apare GAMA in spatele careia sint tot ei (Militaru, Brucan, Keller etc) si care numai pe Guse nu l-a putut coopta (i s-a sugerat sa incerce el, cu Guse alaturi, in 72 ore ar putea schimba totul in Romania.) Dar el a respins aceste propuneri, sesizind pericolul aservirii fata de rusi. A tinut seama si de pericolul iredentist maghiar - manevrat intotdeauna de Moscova pentru a tine in sah Romania si amplificat de manevrele pseudo-patriotice a Romaniei Mari.)

    (Expres 45 4-11 Noi 90 [??] Nu-mi voi neglija responsabilitatile. Interviu a lui V Stanculescu pentru Liberation. CADA a fost o miscare spontana pozitiva dar a antrenat reactia de aparare a unor cadre din conducerea armatei. A trebuit salvata unitatea armatei. Poate ca a gresit dizolvind-o la cererea guvernului. In timp ce era ministrul economiei, a refuzat de 3 ori sa ia conducerea armatei. Dupa alegeri si dupa 16 iunie si-a prezentat demisia, neacceptata. La Timisoara a fost singurul om din conducerea armatei care si-a prezentat demisia in scris pe 19 dec.)

    (Expres 47, 18-24 dec90
    Generalul Stanculescu intre politica si afaceri Cornel Nistorescu. Blocajul curatirii in armata are loc in primul rind la procuratura militara (condusa de propulsatul Mugurel Florescu, unde dosarele privind evenimentele din decembrie sint dosite si martorilor li se spune "ginditi-va ca sint colegi de-ai nostri, mortii cu mortii, viii cu viii" Cum sa actioneze justitiar o procuratura care e condusa de cei vizati, in primul rind de Stanculescu, un personaj atit de siret (stau marturie strategiile lui la Timisoara, la Bucuresti, jocul cu CADA). Un ministru care a trecut de la economie la armata continuind grija pentru afaceri extrem de dubioase (de exemplu relatia cu Doina Popa sotia lui Costica Popa fost la directia de inzestrare a armatei, combinatia de un miliard de dolari ROMBAC cu partenerul Gheorghe Pop- cu care coopera inainte Ilie Ceausescu, firme mixte ale securitatii ca AASCOIMPEX oficina DIA in care lucreaza fiica sa demisionata de la Dunarea). O serie de fosti lucratori Dunarea sau DIA apar acum ca fondatori ai unor firme de comert exterior si se pare ca si Stanculescu a primit aprobarea pentru infiintarea unei firme proprii cu caracter comercial.)
    (/Strins uniti in jurul generalului Stanculescu Radu Eugeniu Stan Descrie interventia lui V Stanculescu la sedinta parlamentului din 29 noiembrie, pentru a cere intarirea capacitatii de aparare in fata amenintarilor externe si interne iminente (CADA, GAMA etc- sint sustinute de o presa calomnioasa care ar trebui interzisa). Este exact teza lui Ceausescu.)
    (/ Comunicat al armatei Transilvania catre populatie Paul Cheler" [] Se va da o riposta ferma, mergind pina la deschiderea focului impotriva tuturor acelora care vor tulbura si vor incerca sa compromita sfintul nostru 1 Decembrie")
    (/ Apelul consiliului militar al UM02450 Bucuresti Dumitru Polivanov []"nu vom admite actiunea elementelor destabilizatoare si violente")
    (/Bogdan Maioranu cere relatii despre comunicate Aveau probabil informatii ca ar putea sa aiba loc tulburari -precizari a lui I Moise de la sectia de presa MapN (exprimari nefericite dar intentii bune) si Nu am avut informatii ca ar putea sa aiba loc tulburari -pt de vedere a lui Dumitru Polivanov (nu a avut in vedere interventii asupra unor manifestatii din Bucuresti)

    (1 dec 1990 Romania Libera Ce au discutat cadrele militare din garnizoana Timisoara. Intilnirea de la 23 noi de la Casa Armatei a ACM (asociatia cadrelor militare). Caracter sindical. Indignare fata de trecerile abuzive in rezerva si respingerea oricarei interventii asupra populatiei - daca aceasta nu este inarmata similar armatei. [IR : iata ca si ACM nu facea jocul puterii ; in caz de razmerita - populatia fiind profund nemultumita, nu mai ramineau decit fortele securitatii ; dar opozitia nu a vrut sa foloseasca oportunitatea, eliberind la timp Romania])

    (3dec Se voteaza in parlament o lege care pemite lui Ion Iliescu sa preia conducere armatei si sa reprime revoltele populare [IR : iata o dovada irefutabila a caracterului acelui parlament]. In Cuvintul, nr 48 dec, Ioan Buduca arata ca aceasta lege care incalca constitutia tranzitorie (legea elctorala) dind presedintelui puteri discretionare era deja discutata furtunos pe 29 noiembrie. Deci interventia pripita pe 30 noi a generalului Cheler la asta se referea.)

    (6dec Rom Libera Puterea civila confisca armata Roxana Iordache Parlamentul - la 3 dec si Senatul la 6 noi au adoptat o lege privind "infiintarea Consiliului suprem de Aparare a Tarii" compus din a. Presedinte- Presedintele Romaniei (Ion Iliescu), b Vicepresedinte primul ministru (Petre Roman) c Membri - ministri - economiei, de interne, de externe, seful departamentului de analiza politica a Presedintelui, directorul SRI, secretr de stat si sef al marelui stat major, directorul Serviciului de informatii externe) Printre atributii la punctul g : "planul de cooperare intre M.I. si M. Ap.N. precum si punerea acestuia in aplicare, in legatura cu interventia si misiunile unitatilor acestora, inclusiv utilizarea armamentului, munitiei si tehnicii din dotare, pentru paza si apararea unor obiective importante de pe teritoriul national, mentinerea si restabilirea ordinii de drept" [Ir : iata deci rolul diversiunii cu amenintarea externa, sa acopere dreptul puterii de a reprima sau intimida pe cei ce doreau continuarea revolutiei])

    (7 dec Romania Libera Scrisoare deschisa adresat ministrului Apararii Nationale- Lt Col in rezerva fortata Petre Litiu. L-a sustinut tot timpul pe V Stanculescu, crezind ca e sincer cind afirma ca sustine actiunea CADA si altii sint cei care ii boicoteaza. Dar acum [IR : cam tirziu…] isi da seama ca a gresit, ca V Stanculescu, santajat pentru ce a facut in timpul comunismului si decembrie este folosit de putere care vrea sa poata utiliza armata impotriva populatiei, la ordinele comandantului suprem Ion Iliescu.)

    (8 dec Dreptatea Declaratie Comitetul pentru mentinerea onoarei si demnitatii armatei romane. Dezavueaza ordinele date de Cheler si Polianov si sustine miscarile CADA, GAMA, ADM. Armata nu va trage in popor.)

    (12 dec Romania Libera Ne amenintati, domnule prim ministru ? Anton Uncu. Reda comunicatul lui Cheler (care a fost secondat de unul analog al garnizoanei Alba Iulia) si intreaba daca pozitia aceasta a fost sau nu asumata de conducerea MapN. Reda apoi raspunsul lui V Stanculescu, o scrisoare plina de amenintari la adresa Romaniei Libere)

    (14dec Dreptatea Un punct de vedere cu privire la grupajul de articole 'au cuvintul cadrele militare" lt col in rezerva fortata Silviu Popescu Analizeaza textele aparute in "Armata poporului" tardive si ascunzind esenta problemelor. Demasca barajul mediatic si dezinformarea impotriva CADA (TV si presa militara)

    (19dec Flacara scrisoare deschisa ministrului apararii nationale Col (r) Marin Popescu - Veteran de razboi. Isi arata marea incredere in V Stanculecsu deplingind jignirile care i s-au adus [IR : ? ii cere sa curete ostirea romana de nomenclatura comunista si sa repare nedreptatea facuta unor membri CADA. Vorbeste in numele unor veterani de razboi necomunisti dar se demarca de Stefan Cucu, fals veteran de razoi sustinut de primul ministru [IR : ???)

    (Expres 48, 25-31 dec 90 "103" e pregatit sa atace cu tancurile pe "42" Interviu luat lui Valerian Stan de Dan Badea. Puterea neocomunista nu mai poate fi salvata de securitatea si politie- compromise sau de populatia manipulata (metoda compromisa in iunie). Incearca sa foloseasca armata, in caz de contestare hotarita. De aceea a dat comunicate si in nota telefonica nr4459/26 august 1990 a stabilit codificari de genul "in piata este multa lume"-06, "manifestatia are caracter violent"-04, "avem nevoie de intariri"-02, "trimiteti ca intariri tancuri"-40, "manifestanti"-42 si a pus la punct in unitatile militare planuri de infiltrare a manifestantilor (indicativ "clopotelul"). CADA a deranjat tocmai pentru ca se impotriveste planurilor represive si semnaleaza interesele axei disperate Iliescu-Stanculescu, dar majoritatea militarilor NU vor trage in populatie pentru a salva nomenclatura.)
     
                (27 dec Dreptatea Apel domnului presedinte al Romaniei Ion Iliescu CADA. propune o intilnire Iliescu CADA simbata 29 dec ora 18, cu conditia sa participe si reprezentantii media. [IR : Refuzul va continua strategia de evitare a dialogului cu CADA)

    (Rom Libera 10 ian 91 Scrisoare deschisa : Va multumim tovarase V A Stanculescu. Comitetul director CADA. Denunta politica fatarnica a lui Stanculescu, care i-a sprijinit pina in octombrie 90 si apoi a schimbat brusc macazul)
    (Timisoara, 16 ian 1991
    Din nou armata (Patricia Horotan) citeva gesturi concesive facute de V A Stanculescu : trecerea in rezerva a generalilor Topliceanu, Eftimescu, logofatu, Perju si renuntarea la trecerea in rezerva a unor membri CADA (Cirligeanu, Ionel, Surcu)
    Adevarul si numai adevarul - intreviu cu Ctin Grecu. manifestatia din 10 ian 1991 a sprijinit CADA care doreste democrtizarea armatei si nefolosirea ei impotriva populatiei)
    (31 ian 1991 Romania libera Declaratie CADA Respinge comunicatul "CADA" aparut in Romania Libera din 17 ian care aduce laude lui V Stanculescu. A fost scris de 3 membri CADA "recuperati" si nerezistind santajului, sub conducerea lui Ion Barbuta. CADA cere demisia lui V Stanculescu , adaugindu-se pt de vedere ADM exprimat la 18 ian 1991)
    (Expres 54 5-11 feb I-am votat ca sa traga in noi. Legea privind organizarea si functionarea MapN care da dreptul sa se traga in popor a fost sustinuta in parlament de : Alexandru Birladeanu, Dan martian, Vasile Mois, Vasile Vacaru, Gh Dumitrascu, Radu Ceontea, Gelu V Voiculescu, Stefan Cazimir, Viorel Faur, Ctin Sorescu)
    (Dreptatea 12 feb 1991 Bilantul CADA Serban Popa. La un an de la lansarea programului CADA se trec in revista realizarile. Unele puncte au fost rezolvate dar nu si cele legate de depolitizarea armatei, trecerea in rezerva a cadrelor compromise reactivate si stabilirea adevarului despre participarea armatei la revolutie.)
    (Dreptatea 15 feb Urmarea unui post-scriptum. Serban Popa discuta cu sustinatorii celor doua curente in care pare a se fi despicat CADA, Ii intreaba daca e vorba de o organizatie sau un curent, daca s-a produs o ruptura si ce cred despre gen Militaru si Stanculescu.
    Ioan Barbuta : CADA este un curent de gindire, nu poate fi scindata. Legatura cu struct dedeecizie din minsiter a fost asigurata de lt col octavian Chiriac si col Cornel Surcu. La 6 ian 1990 au aparut nemultumirile corpului de ofiteri fata de reactivarile si promovarile nejustificate produse de Militaru. Stanculescu i-a sprijinit, a rezolvat unele puncte, dar a dovedit sovaiala si a permis trecerea in rezerva a membrilor CADA
    Silviu Popescu (vorbeste in numele celor trecuti in rezerva) : Nimeni nu cunoste structura. Comitetul de conducere : Petre Litiu, Silviu Popescu, Ioan Barbuta, Octavian Chiriac, Cornel Surcu, Constantin Grecu, Nicolae Cirligeanu, Ioan Inel, Viorel Tocan, Constantin Chiticaru, Valerian Stan, Doina Dinca. Mai sint si cei 70 de reprezentanti din 14 februarie. Fiecare are structura lui. Nu mai e sigur ca Militaru e KGB-ist. Dar a luptat impotriva lui Ceausescu si a reactivat ofiteri din rezerva pentru ca nu avea incredere in cadrele fidele lui Ceausesscu care conduceau armata in acel moment. Ei au vrut ministru civil (dar se pare ca ar fi fost Voican sau Magureanu) dar membri GIDA (grupul de initiativa pentru democratizarea armatei din Bucuresti - care functiona din 27 dec) l-a sustinut pe Stanculescu. Acesta a tradat cauza CADA, face joc dublu, e omul vechiului sistem si a sustinut pozitia anti-popor a armatei - comunicata de Cheler si Polivanov. A cumparat cu grade Timisoara si acum Timisoara tace. [IR : se observa cum a fost impinsa CADA dinspre problemele de fond spre batalia pentru putere intre gruparea Stanculescu si Militaru- o batalie probabil stimulata tocmai pentru ca sa se devieze atentia de la fond, o capcana de care CADA nu a putut scapa])
    (18 apr 1991 Romania Libera Interviu cu V Stanculescu. A indepartat numai ofiterii CADA care au depasit limitele pozitionarilor publice (politice) acceptabile. Decretul din decembrie permite apararea institutiilor statului (cum a facut aramata ca sa lichideze rebeliunea legionara, asta nu inseamna sa traga in popor).)
    (7 mai 1991 Romania Libera "Nu am facut nimic impotriva demnitatii armatei" interviu luat de PM Bacanu lui Valerian Stan. V Stan este chemat in fata procuraturii militare in calitate de invinuit in dosarul penal 183/P/90, prima fila fiind pusa de v Stanculescu, prin interpusi. Este acuzat ca a divulgat secrete militare, dind publicitatii nota 4 459/90 care pregatea reprimarea protestelor populare. In fapt e haituit pentru pozitia sa in CADA, pentru democratizarea armatei, lupta impotriva comunismului, opozitia fata de folosirea represiva a armatei pregatita de putere in noi-dec 90.)
    (14 mai 1991 Romania libera Interviu luat de PM Bacanu lui Petre Litiu. Litiu, ofiter de cariera, absolvent al academiei militare, cu brevet de pilot pe 2 tipuri de elicoptere, a fost atacat de Horia Opruta comnadantul aviatiei militare pentru articolul din Nu 28 feb (Romavia sau Romafia). Dat afara din armata pentru activitatea din CADA, incearca sa depaseasca dificultatile materiale ca ziarist la NU. Se refera la dosarul dosit "Hindusul" in care sint fapte incriminante pentru Oprita. Descrie mafiotismul din firmele private infiintate de armata si afaceri dubioase.)
    (Flacara 28, 10-16 iulie 1991 Ziua cea mai neagra. Paul Vinicius. Istoria actiunii CADA. La 14 iunie I Iliescu a cerut desfiintarea lor, pentru ca ar fi ingreunat folosirea armatei la 13 iunie (fapt contestat de gen Polivanov care arata ca a actionat cind I-a cerut vasile Ionel- V stanculescu fiind plecat), dar de fapt- din cauza modului in care a decurs discutia dintre Iliescu si membrii CADA la 13 mai 1990. Dusmanii lor au fost fostii nomenclaturisti si represori din minister (Chelaru, Voinea, Cioflina, Polivanov, Dumitrescu, Anghel, Enache, Vasile Ionel). Unii au incercat sa subordoneze CADA ui V Stanculescu. Ofiterii mai agresivi, neinduplecati, au fost anihilati cu manevre abile. De exemplu Petru Litiu caruia I s-a propus functia de comandant de divizie in Transilvania, a fost invitat intr-o delegatie in Elevtia alaturi de Stanculescu. In absenta a fost lucrat cu acuzatia ca a colaborat cu ofiterii de CI - carora de fapt a trebuit sa le dea recomandarile obisnuite in vederea numirii in functii de conducere. In octombrie 1990 , Litiu, Surcu si Chiriac sint chemati in fata Consiliului Militar Superior pentru a da seama de activitatea lor si a renunta la ea. Refuzul si participarea la intilnirea de pe 11 noi la GDS a dus la trecerea in rezerva. Astfel a fost sugrumata activitatea CADA)
    (7 sept 1991 Dreptatea noua CADA nu s-a dizolvat, CADA exista. Interviu luat lui Silviu Popescu de M Puiu. S-a infiintat la 25 dec. Pe 14 iulie 91 a declarat in Piata ca doreste infiintarea unor detasamente CADA neinarmate, a libertatii de constiinta. Din cererea de pe 12 februarie nu s-a rezolvat nimic. E necesara Confederatia Aliantelor pentru Dreptate si Adevar care sa lupte pina la victoria finala. Moldova este pamint romanesc. Comunistii trebuie indepartati de la putere. Cei care au ucis revolutia cu televizorul : Razvan Teudorescu, Emanuil Valeriu, Ionescu, Rosianu, Melescanu, Hamza - trebuie judecati. si la fel conducatorii tarii care au produs fratricid dupa 1989. Stanculescu, Chitac, Guse trebuie juedecati. Viata Romaneasca si UDMR, ca si orice alt partid etnic trebuie desfiintate. Crede in virtutile monarhiei.)
    (Alianta Civica 21-27 nov 1991 Peroratii cazone Valerian Stan reactioneaza la discursul noului ministru al apararii Nicolaie Spiroiu care ascunde adevarul privind epurarea armatei de fostii activisti. Datele reale sint : intre 22 dec 1989 si 30 sept 1991 in rezerva au fost trecuti 11 % dintre care 5 % prin pensionare, 3 % din motive medicale, 3 % la cerere. (printre ei- Ilie Ceausescu)
    Romania Libera 3 dec 1991 O afacere de milioane : comertul cu arme P M Bacanu ii ia un interviu domnului Pitis despre afacerile ilicite ale Securitatii (DSS) inainte si dupa 1989 (afacerile Amorim, Delta etc). Unul dintre principalii actori ai comertului cu arme, furtului de marfuri, documentatie si armament in favoarea firmelor capusa ale Securitatii (in care sint implicati IMFCA, DSS, BRCE,Dunarea si multe persoane Voinoiu, Spinache, sasu, Florea, Teudorescu, Felix) este generalul V Stanculescu. Dupa revolutie a incercat continuare a investigatiilor, dar a fost batut si silit sa se refugieze in strainatate, documnetele fiindu-I luate din casa la 14 iunie. Complicii au fugit la inceput dar apoi au revenit in tara si sint in pozitii de conducere in minister, institut, politie. DSS si DIA (cu Stanculescu in frunte) se ocupa cu furtul de produse - pe care le valorifica dupa ce le declara stricate (casindu-le) Col Crainiceanu care a tinut gestiunea la Dunarea a ajuns la banca Nationala. SRI dispune acum de banii secreti.
    Expres magazin 12-17 dec Fotografie de la mitingul din 12 feb 1990 cu comentariul : "O miscare din care a iesit cistigatoare puterea. Cauza principala : civilii nu au sprijinit miscarea…
     

    Nota: Bibliografie.CADA
    Chestionarul articolului:

    [ Rezultate | Chestionar ]

    Voturi 1

    Associated Topics

    Revolta


    Asymetria si Dan Culcer va recomanda





    Enciclopedia României

    Blogul ideologic. Titus Filipaș

    Ioan Roșca
    Contrarevoluția din România. O cercetare

    Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

    Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

    Revista Verso



    Geovisite

    Revista NordLitera

    Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

    Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
    Etimologii. Resurse lingvistice

    Azi

    Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

    Societatea de maine

    Daca nu acum, atunci cînd?
    Daca nu noi, atunci cine?

    S'inscrire a Societatea de maine
    Intrati in Societatea de maine
    Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
    Inscriere : fr.groups.yahoo.com
    Se dedica profesorului Mircea Zaciu

    Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
    Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
    Nicolae Iorga

    Sondaje

    Descrierea situatiei din România

    este exactã
    nu este exactã
    este exageratã
    este falsã
    este exactã dar nu propune soluții
    este exactã dar nu existã solu&#



    Rezultate | Chestionar

    Voturi 21

    Identificare

    Nickname

    Parola

    Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.




    copyright Dan Culcer 2008
    Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
    «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
    Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
    PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.41 Seconds