Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 57 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Opinii. Memorialul Holocaustului la Bucuresti
  Scris la Saturday, October 04 @ 00:00:00 CEST de catre asymetria
  Societatea de mâine

  Publicăm un document deosebit primit la redacție. Este vorba de apelul, direct dar și public, adresat de Ion Coja, în numele Uniunii Vatra românească, Președintelui României, Primului Ministru al României, Președintelui Senatului, Președintelui Camerei Deputaților, Președinților partidelor parlamentare și Primarului General al Bucureștiului: Ion Coja este profesor universitar, cunoscut ca militant al Uniunii Vatra românească, asociație culturală națională și naționalistă. Uniunea Vatra românească protestează împotriva instalării în București a unui Memorial al Holocaustului, monument care va fi realizat de sculptorul Peter Jacobi.
  Acest protest vine cu mare întârziere. Nu știu ce eficiență poate avea, alta decât aceea a unei gesticulații simbolice. Despre îndreptățirea ridicării unui astfel de memorial în România istoriografia română este încă datoare să-și spună cuvântul, ca și oamenii politici cărora li se adresează Ion Coja.
  Chestiunea nu este închisă, spre deosebire de ce cred cei care au forțat o ordonanță de urgență și o lege, fără a lăsa să se desfășoare cercetarea istorică completă și revizuirile unor procese măsluite de ocupant și mai ales de slugile sale comuniste.
  Cititorii și specialiștii sunt invitați să se exprime. Iar conducerile României de după 1989 sunt datoare să aducă la cunoștiința populației care sunt condițiile și efectele reale ale publicării Raportului Wiesel asupra situației României și relațiile dintre Raport și problematica economică a restituirilor. Aceste chestiuni nu sunt doar simbolice ci implică relații de șantaj interstatal care nu pot fi multă vreme ținute sub obroc. Tăcerea nu este o soluție. Tăcerea obținută cu forța nu poate dura.
  Asymetria


  APEL la MEMORIAL
  Către
  Președintele României
  Primul Ministru al României
  Președintele Senatului
  Președintele Camerei Deputaților
  Președinții partidelor parlamentare
  Primarul General al Bucureștiului

  Domnilor,

  Rușinoasa Ordonanță nr 31/2002 prin care s-a produs recunoașterea oficială a unui pretins holocaust săvârșit de români împotriva evreilor este opera celui mai corupt prim ministru din istoria României. Un politician cu cât este mai corupt, cu atât este mai ușor de șantajat și manipulat. Indiferent însă de împrejurările care l-au constrâns pe Adrian Năstase să comită un gest atât de potrivnic adevărului, atitudinea clasei noastre politice, care nu a găsit energia și resursele morale pentru a se împotrivi acestui abuz, nu este mai puțin reprobabilă. Promulgarea Ordonanței este un gest care descalifică clasa politică din România de azi, dovedind un dispreț funciar al politicienilor față de ființa poporului român, față de valorile create de Neamul românesc de-a lungul istoriei sale.

  La vremea respectivă noi, Uniunea Vatra Românească, precum și alte voci ale opiniei publice, din țară și din străinătate, am protestat cu toate mijlocele de care dispunem, denunțând acest comportament sinonim cu trădarea de țară. Am protestat deoarece avem toate dovezile necesare pentru a respinge odioasa acuzație de genocid și holocaust adusă părinților noștri.

  Din păcate, lucrurile nu s-au aprit aici și azi asistăm la o nouă escaladare a minciunii, a diversiunii anti-românești. Ne referim astfel la intenția de a se ridica la București un monument în amintirea evreilor ți ?iganilor victime ale pretinsului genocid efectuat de guvernul ION ANTONESCU. În realitate, ceea ce s-a întâmplat cu evreii și țiganii deportați de Antonescu dincolo de Nistru nu a fost un genocid, ci un gest de legitimă apărare al autorităților, care s-au văzut confruntate, în plin război, cu comportamentul lipsit de loialitate al unor evrei și țigani, dovediți sau cunoscuți ori suspectați a fi agenți ai URSS.

  Deportarea unor persoane suspecte de colaborare cu inamicul este o măsură preventivă curentă la vreme de război în toată lumea. La fel au procedat în exact aceeași perioadă și americanii, prin izolarea japonezilor și italienilor din SUA bănuiți că ar avea atitudini sau activități anti-americane. Pentru mulți americani, simpla calitate de etnic japonez sau italian a fost suficientă pentru a ajunge într-un lagăr de concentrare amenajat de guvernul american. Nici pe departe însă japonezii sau italienii din SUA nu s-au dedat la crimele și ticăloșiile săvârșite în Basarabia și Bucovina de cetățeni români de etnie evreiască. Fiind dificilă identificarea în persoană a criminalilor, iar comunitatea evreiască declarându-se incapabilă să-și dea concursul la descoperirea vinovaților, Ion Antonescu a decis strămutarea tuturor evreilor din Basarabia și Bucovina, vinovați sau nevinovați, într-un spațiu în care să poată fi supravegheați și împiedicați ca vreunii dintre ei să mai comită și alte acte criminale, de diversiune anti-românescă. Această măsură nu poate fi catalogată drept genocid sau holocaust. Ea este practicată chiar și în zilele noastre de statul Israel. Cu o justificare mult mai slabă decât cea invocată de guvernul mareșalului Ion Antonescu.

  La fel, nici un țigan nu a fost deportat pentru că era țigan, dovadă fiind numărul totuși mic al țiganilor care au intrat sub incidența acestor măsuri de precauție. Se dovedise însă că șatra nomadă găzduia adeseori persoane preocupate să observe și să înregistreze tot ce putea fi de interes militar și să transmită apoi la inamic aceste informații... Nimeni nu poate produce dovada că deportarea la Bug a țiganilor a afectat efective mari de persoane, de persoane nevinovate. În mod specific, țiganii din București, care și-au văzut de treaba lor și nu au încălcat legile țării, nu au pățit nimic. Astfel că ideea de a ridica un monument, un memorial închinat evreilor și țiganilor victime ale genocidului” antonescian, este cu totul contrară adevărului istoric. Printr-un astfel de monument ar înseamna să omagiem lipsa de loialitate față de statul român, să cinstim crimele săvâr?ite împotriva poporului român ! Cu atât mai mult la București nu are cum să se motiveze un asemnea monument. Din București au fost deportați circa 300 de evrei, cunoscuți de Siguranța statului ca agenți sovietici sau britanici, dintre care la sfârșitul războiului aproape toți, vreo 290, erau în viață. Chiar admițând că au dreptate cei care clamează pe tema unui holocaust românesc”, memorialul acestuia nu poate fi înălțat decât acolo unde s-a produs. Adică nicăieri propriu zis ! Nici măcar în Transnistria !

  Drept care ne permitem ca, în numele adevărului și în numele poporului român, să vă cerem, dumneavoastră, domnilor înalți demnitari, și întregii clase politice, să vă cerem să puneți capăt acestei atitudini de nepăsare și indolență politică și să stopați orice inițiativă menită să escaladeze și să supraliciteze neadevărul pe care l-ați oficializat prin Ordonanța rușinii ! Organizați, oameni buni, o dezbatere științifică serioasă pe tema acestui holocaust, luați aminte la cei care critică și resping raportul comisiei Wiesel și, dacă vreți să vă arătați filo-semitismul dumneavoastră, încercați să înțelegeți că cei mai interesați în stabilirea cât mai grabnică a adevărului despre Holocaust sunt evreii înșiși ! Adevărul nu poate fi antisemit ! Teama de a fi taxat anti-semit nu poate justifica minciuna.

  Ideea nefericită de a ridica în România un memorial al Holocaustului ne obligă să vă reamintim ori să aducem la cunoștința tuturor o situație cu totul anormală, de-a dreptul comică, hilară, dacă n-ar fi nespus de neplăcută și de rușinoasă, pe care până acum ne-am jenat să o discutăm, căci ne încearcă acel ciudat sentiment când ți se face rușine de rușinea altuia. Mai exact spus ț se face rușine de nerușinarea Celuilalt?: România găzduiește deja câteva memoriale ale holocaustului, monumente ale vestitului săpun din grăsime pură de evrei”, ridicate în memoria celor 900 000 de evrei transformați de Hitler în săpun. Aceste monumente, mostre penibile ale isteriei și schizofreniei holocaustizante, ne obligă să fim mai circumspecți cu alte inițiative similare. Înainte de a ridica alte monumente ale holocaustului – de care avem motive să ne temem că ar putea fi la fel de mincinoase ca și monumentele săpunului, cred că ar trebui să trecem urgent la demolarea celor existente : încă din anii ’70 experții evrei din Israel au stabilit că, din fericire, așa zisul săpun fabricat de germani din trupuri de evrei, săpun expus prin toate muzeele lumii ca moaște sfinte evreiești, este un săpun cu totul benign, ca tot săpunul din lume... Niciodată germanii sau altcineva nu au produs săpun folosind ca materie primă ființa umană ! Necum cadavrele unor evrei. (900 000 de evrei, conform tezei oficiale”, lansată de Simon Wiesenta !)
  Aceast? dezmin?ire – repet?: venit? de la autorit??ile academice din Israel ?i SUA, nu a împiedicat autoritățile românești ca, la solicitarea unor lideri evrei bezmetici, să aprobe ridicarea câtorva memoriale” în amintirea evreilor transformați în săpun... Nerușinare sau nebunie?? Ce a fost în capul autorităților române?ti?? și, mai ales, întrebarea cea mai legitimă : pentru care rațiune de stat mai sunt înc? în picioare aceste edificii tembele, închinate unor fantomatici evrei transformați în săpun de niște nemț și mai fantomatici ?!

  Oare nu vă este teamă, domnilor mai sus pomeniți, că, prin ridicarea la București a unui memorial al holocaustului, prin îng?duința dumneavoastră față de această inițiativă, nu vă deosebiți prin nimic de nerozii și netrebnicii care au imaginat și construit acele stupide monumente ale săpunului, monumente propriu zis ale imbecilității iudeo-valahe ?!

  Vor evreii” și slugile lor din România încă un memorial al Holocaustului, la București, în inima României ? Nimeni nu-i poate opri să ceară și luna de pe cer. Dar o asemenea cerere, pentru a fi luată cât de cât în serios, trebuie precedată de (1) demolarea caraghioaselor și ridiculelor monumente ale săpunului”, care s-au dovedit a fi întru totul mincinoase, (2) prezentarea oficială, solemnă, de scuze în fața poporului român pentru aceste construcții care au pângărit propriu zis pământul României și (3) prezentarea tuturor garanțiilor că memorialul holocaustului, plănuit a se ridica la București, corespunde adevărului istoric?! Că nu este o făcătură la fel de odioasă și de stupidă ca și însemnele publice închinate vestitului săpun.

  Dar mai presus de orice, un monument al suferinșelor evreiești pricinuite de români trebuie ridicat numai după ce se va în?l?a mai întâi Memorialul Românilor care au suferit de pe urma evreilor, căci nu au fost puțini acești români, cum nu au fost puțini nici evreii care s-au dedat sistematic la crime împotriva românilor, a statului și a neamului românesc. Nu avem nimic împotrivă ca un asemenea monument să se ridice la Tel Aviv !

  O mențiune specială pentru Primarul general al Capitalei : ați promis alegătorilor că veți guverna Bucureștiul prin consultarea populației în problemele cele mai importante. Aveți acum ocazia, dar și obligația de a organiza un referendum pe tema acestui memorial al Holocaustului din București, cu întrebarea următoare (sau alta similară) : este Bucureștiul un loc potrivit pentru ridicarea unui Memorial al Holocaustului închinat amintirii evreilor și țiganilor persecutați de Ion Antonescu ?

  Altminteri, noul memorial nu ar fi primul monument fraudulos ridicat la București ! Ne este cunoscută soarta celorlalte : au dispărut, rând pe rând, din peisajul bucureștean. Nu ne îndoim că aceeași va fi și soarta memorialului care ține să consemneze în piatră și aramă minciuna și jignirea cea mai mare adusă vreodată Neamului Românesc. Avertismentul nostru nu poate să nu fie înso?it însă de o precizare : Veți da socoteală, domnilor, pentru această netrebnicie?!

  Ion Coja
  - în numele colegilor din Vatra Românească -
  București, 3 octombrie 2008 Post scriptum Cititorii acestui APEL își pot exprima punctul de vedere adresându-se autorităților prin poștă sau prin Internet. Adresa electronică a Președintelui României este HYPERLINK "mailto : procetatean@presidency.ro" procetatean@presidency.ro, a Primului ministru este HYPERLINK "mailto: drp@gov.ro" drp@gov.ro, iar a Primarului general HYPERLINK "mailto: campanie@sorinoprescu.ro" sorin.oprescu@bucuresti-primaria.ro
  Pentru corespondență cu Uniunea Vatra Românească, HYPERLINK "mailto: ionzcoja@yahoo.com" ionzcoja@yahoo.com

  Nota: Cititorii acestui APEL își pot exprima punctul de vedere adresându-se autorităților prin poștă sau prin Internet. Adresa electronică a Președintelui României este HYPERLINK "mailto : procetatean@presidency.ro" procetatean@presidency.ro, a Primului ministru este HYPERLINK "mailto: drp@gov.ro" drp@gov.ro, iar a Primarului general HYPERLINK "mailto: campanie@sorinoprescu.ro" sorin.oprescu@bucuresti-primaria.ro
  Pentru corespondență cu Uniunea Vatra Românească, HYPERLINK "mailto: ionzcoja@yahoo.com" ionzcoja@yahoo.com
  Associated Topics

  Distribuitor de afise


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.31 Seconds