Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 43 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Ovidiu Bufnila. A Doua Scrisoare Deschisa scrisa cu si mai multa dragoste catre
  Scris la Monday, August 30 @ 21:25:15 CEST de catre asymetria
  Limba dulce
  «Daca am dreptate pe undeva, atunci se cheama că avem o Salvare, căci putem să ne îndreptăm stând în puterea noastra să îndreptam lucrurile.» Ovodiu Bufnilă


  A Doua Scrisoare Deschisa scrisa cu și mai multa dragoste catre românii de pretutindeni :

  Oare nu cumva greșesc zicând ce zic de-acum încolo în scrisoarea asta ? ! Daca greșesc, eu să fiu rătăcitul. Să fi eu eu rătăcitul și să n-am dreptate. Daca am dreptate pe undeva, atunci se cheama că avem o Salvare, căci putem să ne îndreptăm stând în puterea noastra să îndreptam lucrurile. Acum, zic și eu, așa într-o doară, că parcă nimeni nu vrea nimic serios și înălțător în țara asta. Parcă nimeni dintre români cu stare nu vrea să construiască în România cel mai mare avion din lume. Parcă nimeni nu vrea cu adevărat să câștigăm Campionatul Modial de Fotbal de vreme ce mereu ne dăm cu stângu-n dreptu pe terenu de fotbal crezându-ne mereu oropsiți de fluierașii din spatele ușilor închise ale Afacerilor Internaționale din Fotbalul Internațional.

  Parcă nimeni nu vrea că un scriitor român să primească Premiul Nobel căci invidioșii și intrigații bagă fitile peste tot, dragii de ei, că să nu se întâmple cumva minunea asta. Nu vrem să invadăm Asia. Nu vrem să construim un tunel pe sub Marea Neagră. Nu vrem să facem un oraș plutitor în spațiu. Nu vrem să fim cei mai nebuni din lume dar suntem gata să punem la cale nebunii incredibile dar care nu se pun la socoteală niciunde. M-am săturat să văd toți aroganții cum se dau sfătoși, înțelepți și mari și tari în România și se ițesc pe ecrane asudând la greu de greaua lor povară așa-zis istorică. Parcă nu vrem nimic interesant cu adevărat. Parcă nu vrem decât grătar, bere și mici, monumente funerare din marmură, vile ochioase și excursii în Dubai sau la Miami, să moară vecinii de necaz și adversarii noștri politici, cu care facem afaceri de numa, numa fără știrea poporanului, săracu de el. Parcă nu vrem decât să ne bârfim, să ne păruim, să ne mințim și să ne jefuim care cum apucăm.

  Parcă nimeni nu vrea ceva măreț în România. Țară este în paragină. în curând vom uita că ne mai chemăm români. Pupincuriștii Sovietelor au vândut petrolul pe sub mână cui a vrut și cui n-a vrut. Pupincuriștii unchiului Sam visează cai verzi pe pereți, dolărei verzulii în tolbă, și se pregătesc de trăit bine cum ii sta bine românului care știe să se invartească, oricare ar fi vicisitudinile grele, istoriceste vorbind. Pupincuriștii Europei fac și ei ce pot încercând să se chivernisească din orbirea noastră, omenească de altfel. Despre Pupincuriștii Extratereștrilor nu vă spun nimic căci e de la sine înțeles că e chestiune de Top Secret de care ne ocupăm numai noi, Profesioniștii de la Serviciile Secrete Extraterestre (SSE).

  Ordinari de toate felurile au amanetat pădurile României la arabi iar ticăloși de ticăloși au vândut România bucată cu bucată cui a vrut și cui n-a vrut de pe planeta asta, spoliind cu vârf și îndesat Poporul Român.
  Naționaliștii ăia periculoși care cică ar fi fost extremiștii lu pește prăjit sunt niște găini plouate, cine să se sperie de ei ? ! NIMENI nu vine să ne spună cât de Inteligenți suntem cu adevărat și ce Țară Teribilă am putea construi, să moară și rușii și americanii și francezii și extratereștrii de necaz.


  Parca Nu vrem nimic. Doar să pierdem vremea pe terase și cafenele, în proiecte ridicole, în înjghebări de serbări bolnave, să ne pierdem vremea cu furtișaguri, să dăm tzepe aici ori aiurea, să ne credem mari și tari dar să nu fim decât ridicoli și de râsul lumii, stăm la taclale prin arhipelaguri digitale pe Net și ne scuipăm unii pe alții cu savantlâcuri, în timp ce gunoiul și paragina ne-au luat urma deja și ne seacă la ficați, de dimineață și până seara. Palpitam dacă unul ne înjură la televizor de mamă și de tata și ne bucurăm că proștii pe chestia asta. Palpităm dacă vine câte unul care a vândut țara și se dă Marele Jurnalist Român și ne spune el cât de rău ne are pe noi toți la matze și nouă ne place nevăzând că ticălosul e om plătit să ne prostească pe față. Palpităm dacă vine unul și borăște pe noi. Parcă ne place asta, de perverși ce suntem. Parcă ne pierdem bunătatea sufletească în fiecare zi și trăim de azi pe mâine cu simulacre de revoluții, greve, insurgente și războaie închipuite.

  Parcă Vitejia Neamului Românesc a murit de mult, parcă nu mai crede nimeni în ea. Dar e din ce în ce mai clar că vom redeveni vitejii vitejilor. Sunt niște semne. Dar, până atunci, parcă în loc să trăim ADEVĂRAT, ne-am ascuțit spiritul poetic și facem Literatura Plângăcioasa când ar trebui să fim oameni de acțiune. Ne tot place să ne autocriticăm, să ne ascuțim simțul critic, de creion bont. Ne bucurăm când descoperim prostește că nu ne-am făcut bine de mai multe mii de ani încoace și că am fi cum eram. Parcă nu iubim nimic. Monumentele Românești stau în paragina. Românii uita limba română preocupați chipurile să salveze tocmai pe aceia care distrug cu bună știință Adevărata Limbă Românească.

  Parcă se duce dracului tot : Tradiția, Buna Rânduială, Speranța, Viziunea. Sigur că Poporul Român a avut o Viziune în Istorie. Dar parcă ea moare cu zile. Curve, târfe, madame de tot felul distrug Bărbăția Românească și ne castrează că Națiune iar noi nu mișcăm un deget să le înmuiem în smoală și să le alergăm prin urbe tăvălindu-le prin fulgi de găină că să se învețe lumea cu adevăratul spirit critic românesc. Feminitatea Românească, frumosă și magică, e distrusă zi de zi de silicoane fanteziste, de curviștine ridicole și gângave în timp ce adevaretele Femei ale României sunt dosite în penumbră cu bună știință.

  Parcă ne ducem dracului în fiecare zi dar în mod bizar nu facem nimic să oprim Marea Nenorocire a Poporului Român. Ne pierdem vremea cu dezbateri siropoase când de fapt ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu să-și întoarcă fața la noi și să ne scoată la lumină. Ce vom face când Uniunea Europeană se va face țăndări așa cum s-a făcut țăndări Uniunea Sovietică ? Care anume Imperiu va pune laba pe noi ? Habar n-avem ce fel de oameni istorici suntem. Am smiorcăit după americani dar le-am tras țeapă cu benzina în Războiul din Balcani. I-am înjurat pe ruși de numa, numa dar ne drăgălim pe din dos cu ei și oftăm după vodca rusească și după tătuc.

  Cu extratereștrii n-avem nici în clin nici în mânecă, mai bine ar sta pe planeta lor că dacă aterizeaza la noi în bătătură vor rămâne fără potofel și-or să le crească silicoane unde te aștepți mai puțin și-or să se prostească și ei în teleșourile noastre ridicole, tembele, fără sare și piper. Parcă și cu chinezii am face noi casă bună dacă ar fi să vină peste noi de-adevăratelea cu tancuri și puhoi de pedestrime privindu-ne oblic și surâzător. Mai mare râsul.

  Nu avem Idoli. Ne bucurăm că la iarmaroc dacă vreun român cu carte ne beștelește și ne mai zice vreo două de alean dar nu facem din el zeu căci nouă nu ne place să fie careva mai cu moț decât noi, să ne zică încotro s-o apucăm în Istorie sau să ne invete ceva util, interesant, nemaivăzut. Știm noi căi lăturalnice, nu ne încurcăm. Parcă nu avem un proiect grandios pentru că ne e frică să ne gândim pe noi înșine ca pe niște Oameni Mândri. Parcă asta e cheia. Aici ne împiedicăm în umilință, curvăsăreală și înșelăciune, naivitate și potlogărie, ciordeală, învârteală, supraviețuire și sumețeală prostească și fără de leac.

  Dar, uite : a trecut aseară pe la mine un înger care mi-a șoptit că toate astea-s baliverne și că eu vorbesc în dodii și că nu sunt decât un gargaragiu încrezut și un marțafoi cu aere de mare domn și un derbedeu de pe Strada Mare și că de fapt, noi, românii, vom fi cu adevărat o Mare Națiune în Inima Veacurilor.

  Ovidiu Bufnilă

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situației din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 0

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.40 Seconds