Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 26 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Anunturi: Ioan Rosca. Scrisoare deschisa catre Tudor Barbu, OTV
  Scris la Monday, August 23 @ 13:32:10 CEST de catre asymetria
  Distribuitor de afise «Vă scriu în speranța că s-a petrecut în dvs. ceva adînc, pe măsură ce vedeați că începeți să fiți ascultat, că poporul reacționează, iese din toropeală, vă contrazice viziunea sceptică despre starea conștiințelor (pe care ați exprimat-o des, cu neavenită agresivitate). Ați realizat o autentică performanță , dar marea problemă este sensul ce-i va fi dat ei de istorie. O reușită uriașă de manipulare, o perlă din salba de farse OTV, o lovitură aducătoare de capital material sau moral, sau o pagină rară de solidaritate justițiară, o exprimare unică a năzuințelor unui popor prins într-un stat uzurpat; sau izvorul unei mișcări care va duce la eliberarea României?

       Răspunsul va depinde de continuare.»
  Ioan Roșca


  Scrisoare deschisă către Tudor Barbu

  Domnule Barbu,

       Nu ne-am întîlnit niciodată. Despre mine vă puteți informa la www.procesulcomunismului.com sau www.piatauniversitatii.com , unde mi-am expus activitatea și manifestele. Nu știu ce ați făcut dvs., începînd din 1990, pentru cauza pe care o promovați astăzi.
       Dar v-am ascultat zi de zi emisiunea dedicată sprijinirii legii Cojocaru, la sugestia lui, fără a putea intra in emisie. Mi-a plăcut mult verva dvs. justițiară. Stilul direct, care pătrunde rapid în mintea oamenilor simpli. Explicațiile clare pe care le-ați dat. Atacarea miturilor cu care românii au fost îmbrobodiți. Energia cu care ați susținut acțiunea. Radicalismul consecvent cu care cereți să se opereze o adevarată reparație, începînd de la cercetarea modului în care s-au făcut marile averi, prin jefuirea poporului român. Sinceritatea, uneori justificat brutală, cu care ați reacționat la intervențiile telespectatorilor. Modul în care v-ați ferit de laude și de declamații găunoase.
       Ce nu mi-a plăcut, este legat de misiunea dvs. la OTV, un post despre care am cea mai proastă părere posibilă. Nu cunosc persoane respectabile care să nu fie dezgustate-revoltate de modul în care Dan Diaconescu intoxică tele-cetățenii. Chiar dacă și celelalte posturi sînt ocupate de banaliști mercenari, nici unul nu atacă astfel creierele fără apărare. Un partid al fanilor lui Diaconescu mai lipsea României acum!

       L-am sfătuit pe domnul Cojocaru să nu-și compromită fatal ideile expunîndu-le în asemenea cadru. El a acceptat compromisul, pentru că toate celelalte căi erau blocate și voia să încerce salvarea economică a României, cu orice preț. Și trebuie recunoscut că ați contribuit crucial la cunoșterea ideilor lui. Promițînd însă tot timpul că veți depune blocul de semnături la destinația anunțată pe post.
       Nu va rămîne nimic lădabil din munca dvs., dacă o terminați prin confiscarea semnăturilor, folosite ilicit pentru lansarea lui Dan Diaconescu în politică. E un jaf, atestabil ușor. Și cu foarte grave efecte. V-ați arătat revoltat aflînd că domnul Cojocaru, în loc să se limiteze la a cere puterii actuale să țină cont de milionul de semnături pentru legea sa, vrea să ridice un partid care să o impună. După care … ați lansat partidul casei, preluînd programul Cojocaru, cu analize, cu nume, cu tot - toate fiind expuse mai de mult pe site-ul său. Ascundeți publicului că ați creat un al 2-lea partid, cu același nume, care profită de confuzie, oamenii neștiind pentru cine semnează. O astfel de manevră va stîrni furie, cînd publicul va afla că nu i s-a mai permis lui Cojocaru să-l prevină privind situația creată. Și atunci totul se poate prăbuși - urît.

       Este evident că la început, scopul emisiunii dvs. era "ratingul". Exact ca pe orice alt subiect tratat mercantil de OTV, ați încercat să exploatați mediatic și nemulțumirea românilor sărăciți, să faceți audiență în jurul promisiunii celor 20 000 de euro. Ați recunoscut asta, în momentul cînd scăderea cotei de audiție v-a făcut să renunțați la campanie, revenind apoi, cînd ați văzut că vin semnăturile masiv. Ați făcut-o și anul trecut, cînd l-ați trimis pe domnul Cojocaru acasă, după cîteva emisiuni.
       Vă scriu în speranța că s-a petrecut în dvs. ceva adînc, pe măsură ce vedeați că începeți să fiți ascultat, că poporul reacționează, iese din toropeală, vă contrazice viziunea sceptică despre starea conștiințelor (pe care ați exprimat-o des, cu neavenită agresivitate). Ați realizat o autentică performanță , dar marea problemă este sensul ce-i va fi dat ei de istorie. O reușită uriașă de manipulare, o perlă din salba de farse OTV, o lovitură aducătoare de capital material sau moral, sau o pagină rară de solidaritate justițiară, o exprimare unică a năzuințelor unui popor prins într-un stat uzurpat; sau izvorul unei mișcări care va duce la eliberarea României?

       Răspunsul va depinde de continuare.
       Vă atrag atenția asupra mizei uriașe, pentru țară dar și pentru dvs., a clarificării situației. Una e să riscați totul pentru a sprijini o mișcare reală de răsturnare a păturii care parazitează România, alta e să vă fofilați ambiguu, ștergînd cu buretele ce ați făcut deja și în fine alta e să participați la deturnarea prin OTV a încercării de ridicare a românilor prizonieri ai sistemului. Poate că, trecînd de partea domnului Cojocaru, veți rămîne fără servici un timp. Poate că vă va costa și mai mult și nici nu veți avea parte de o victorie. Dar nici dacă faceți jocul lui Dan Diaconescu și a forțelor din spatele lui nu vă va fi ușor. Nu voi fi singurul care vă va acuza de înșelăciune, josnicie și trădare, care vă va cere socoteală, pentru milionul de semnături jefuit.

       Nu mai puteți deci evita alegerea. Deja ați împins confuzia prea departe. Cu ajutorul dvs. Dan Diaconescu e pe cale de a compromite și distruge o acțiune semnificativă. Puteți să vă cîștigați pîinea altfel, decît participînd la o mascaradă. Trebuie să vă apărați imaginea.
       Tot ceea ce ați spus telespectatorilor între orele 16 și 19 a fost contrazis de Diaconescu intre 19 și 16. Dvs. apelați la săracii jefuiți -el la bogații care i-au jefuit. Dvs. cereți impozitarea averii lui- care se face că nu pricepe nimic. Dvs. stîrniți revolta față de cei ce ne-au adus aici. El îi invită să conducă partidul. Dvs. vorbiți de echitate. El promite avantajarea membrilor. Dvs. apelați la expertiză și profesionalism. El atrage pleava societății. Dvs. cereți judecarea hoților. El dorește golirea penitenciarelor…
       Cît mai puteți continua acest joc, care derută susținătorii PP și-i face să renunțe? Cine va plăti pentru eșuarea încercării de a ridica o mișcare care să scape statul român uzurpat de căpușele sale, în al 12-lea ceas?

       Ce cred eu că ați putea face, ca să ieșiți cu fruntea sus din situația creată?
       1. Vă demarcați ferm de Dan Diaconescu, alăturîndu-vă domnului Cojocaru, în ducerea la îndeplinire a proiectului comun. Desigur că și dumnealui ar trebui să aprecieze acest sprijin.
       1a. îl convingeți pe DD să se retragă complet din povestea PP-legea Cojocaru, lăsîndu-vă pe dvs. să continuați lucrarea, fără nici o legătură cu ce face OTV-ul în rest. Avantajul acestei soluții (continuarea campaniei TV, evitarea dezbinării semnatarilor) trebuie cumpănit cu dezavantajul de a fi asociat cu un ins rău famat.
       1b. Părăsiți OTV-ul și participați la punerea la punct a unui instrument mediatic adecvat promovării proiectului (post de TV, radio, internet, ziar). Dezavantajul e clar, avantajul e că se va putea cere sprijinul românilor din toată lumea, care s-au săturat de sistem și care nu pot fi convinși de lîngă Dan Diaconescu
       2. Lămuriți corect situația și vă retrageți din drumul PP-Cojocaru, convingîndu-l și pe Diaconescu să înceteze diversiunea. Predați semnăturile unde trebuie, nu înainte de a le fotografia și expune pe Internet, ca document public istoric.
       Comportîndu-vă rezonabil, închideți disputa cu domnul Cojocaru fără ostilități (sau eventual, chiar mai dați un sprijin dezinteresat)
       Scrieți o carte despre interesanta dvs. experiență, terminată onorabil și fast.
       în ciuda dificultăților de deplasare, sînt dispus să mă explic la OTV - în direct.
       Ioan Roșca, 17 august 2010

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 16

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.34 Seconds