Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 61 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Dan Culcer. Apocalipsa si libertatea comunicarii
  Scris la Monday, February 09 @ 13:48:37 CET de catre asymetria
  Apeluri. Societatea civila Abolirea legii privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului sau de rețele publice de comunicații este o necesitate vitală pentru evitarea autoritarismului, abuzului de putere și imixtiunii poliției politice în intimitatea cetățenilor liberi ai României, în apărarea încă atît de firavei democrații.

  Petiția, ca să fie cu adevărat luată în seamă de un guvern și un parlament care au cutezat să formuleze, să justifice și să voteze o astfel de lege, fără să facă nimic pentru a o supune unei dezbateri publice, are nevoie de măcar câteva sute de mii de semnături.

  Citiți și difuzați petiția, sensibilizați familiile, străinătatea, colegii de muncă. Când Statele Unite ale Americii se orientează, măcar aparent, spre o schimbare de paradigmă politică, cleptocrația din România încearcă să impună o botniță libertății de comunicare, de opinie și de asociere, într-un act de o violență legislativă, pseudolegală, intolerabilă.
  Legea este anticonstituțională. Să fie abolită de urgență iar Curtea constituțională să își facă datoria de apărătoare a libertăților asigurate prin Constituție. Adaug citeva rinduri in februarie 2009. Sunt ingretosat si ingrozit de iresponsabilitatea unor actiuni civice care amesteca irationalismul cel mai ordinar, de genul lecturii apocaliptice a cipurilor de cartile de identitate si pasapoarte, cu critica indreptatita si logica a legii privind supravegherea comunicatiilor private si profesionale, despre care e vorba in aceste texte legislative.
  Cele doua chestiuni nu sunt complet disociabile dar combinarea lor cu lecturile apocaliptice risca sa ridiculizeze protestele temeinice si posibilitatea a fost desigur imediat folosita de niste mercenari de presa sau de iluminatii atei, progresisti sau sectanti, antiortodocsii predicatori universalisti, de genul celui care isi pune publicistica sub lozinca blogosferica Frânge Biserica si salveaza lumea
  Anumiti clerici sau calugari ortodocsi invirtejiti de posturi sau de ciuperci otravite se cred in anul 1000 si predica milenarist, predici ce pot induce tulburari de minte printre credinciosii derutati, infometati si bolnavi.
  Nu cred ca interesul colectiv se defineste astfel. Mai degraba cred ca se maresc daniile catre unii ierarhi imbuibati adesea, din partea celor speriati care vor sa-si salveze sufletele in caz de cutremur final.Studiati capetele unor inalti clerici si veti constata minunate asemanari cu mastile activistilor cu ceafa groasa de pe vremea raposatului.
  Dan Culcer

  Adaug citeva rinduri in februarie 2009. Sunt ingretosat si ingrozit de iresponsabilitatea unor actiuni civice care amesteca irationalismul cel mai ordinar, de genul lecturii apocaliptice a cipurilor de cartile de identitate si pasapoarte, cu critica indreptatita si logica a legii privind supravegherea comunicatiilor private si profesionale, despre care e vorba in aceste texte legislative.
  Cele doua chestiuni nu sunt complet disociabile dar combinarea lor cu lecturile apocaliptice risca sa ridiculizeze protestele temeinice si posibilitatea a fost desigur imediat folosita de niste mercenari de presa sau de iluminatii progresisti si atei de genul celui care isi pune publicistica sub lozinca blogosferica Frânge Biserica si salveaza lumea Exista anumiti clerici sau calugari ortodocsi invirtejiti de posturi sau de ciuperci otravite se cred in anul 1000 si predica milenarist, predici ce pot induce tulburari de minte printre credinciosii derutati, infometati si bolnavi.
  Nu cred ca interesul colectiv se defineste astfel. Mai degraba cred ca se maresc daniile catre unii iierarh imbuibati adesea, din partea celor speriati care vor sa-si salveze sufletele in caz de cutremur final.Studiati capetele unor inalti clerici si veti constata minunate asemanari cu mastile activistilor cu ceafa groasa de pe vremea raposatului.
  Dan Culcer  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.36 Seconds