Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 12 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Marketingul chinez, cultura, tehnici de negociere (scurta introducere)
  Scris la Wednesday, February 28 @ 15:39:48 CET de catre asymetria
  Noduri si retele acharade scrie " Acum aproape patru ani am dorit sa descriu intr-o lucrare, procesul de manifestare comerciala, analiza marketingului chinez pentru a arata istoricul interesant al acestuia, trecand de la busola si hartie la sisteme complicate de irigare...un mediu in care competenta si competitivitatea domnesc, oferta depasind de mult cererea.
  Modernizarea strategiilor de marketing chineze iau forma unei occidentalizari. Aceasta tara reprezinta o parte semnificativa a economiei mondiale, in ciuda crizei economice pe care o traverseaza continuu; iata de ce, rare sunt intreprinderile internationale care isi pot permite sa ignore locul preponderent al pietei asiatice.
  Aici, legaturile culturale sunt profunde si existenta gusturilor, obiceiurilor, specificului explica motivul pentru care consumatorii nu sunt atrasi de aceleasi produse sau mesaje publicitare. Cultura influenteaza modul in care indivizii se percep si percep limitele impuse de societate, cat si de locul pe care acestia il ocupa in cadrul ei. Societatile asiatice sunt fundamental colectiviste, ceea ce inseamna ca drepturile individului sunt subordonate celor de grup.
  In China, ca si in intreaga lume, totul se negociaza. Contracul este rezultatul unei negocieri in care fiecare face concesii pentru a ajunge la un acord. Filosofia intalnirii vointelor traduce o convergenta spre o pozitie de consens. Tehnicile uzuale de negociere reflecta aceste diferente de filosofie juridica.
  Intreprinderile chineze sunt incurajate sa investeasca in strainatate, ele intampinand cateva dificultati in drumul lor de "cucerire" a Europei sau a altor continente. Cultura si piata sunt atat de diferite incat impun anumite probleme in negociere, dar chinezii avand o mare capacitate de stapanire si adaptare se implanteaza totusi cu o mai mare usurinta pe pietele straine.
  Probleme fierbinti apar insa in momentul in care europenii, in special, fac greseli cum ar fi "punerea in scena" a unei convingeri foarte structurate, o indiferenta abisala in privinta Chinei, dispretul privind considerentele ierarhice, ignorarea legilor nescrise ale gandirii comerciale chineze, utilizarea frecventa a intrebarilor inchise si multe altele.
  Jean-Claude PETER ilustreaza destul de plastic in cartea lui impresionanta: "Comment echouer en Chine", 20 de greseli pe care trebuie neaparat sa le faci pentru a esua pe piata chineza.
  Intrebarea care persista totusi in mintea oricarui cercetator de marketing este: Cum pot exista cele doua tari intr-una singura, China care se doreste civilizata egala cu tarile foarte dezvoltate si China cea saraca, tara care face trafic de copii si care inca nu este in totalitate pentru abolirea pedepsei cu moartea?
  Misterul va mai persista inca ceva vreme, iar afacerile cu aceasta tara se se vor derula sensibil la nivel politic si cultural, cu un popor care respecta omenirea si se respecta pe el insusi pentru a se regasi in identitatea fiecarei civilizatii care incearca sa stabileasca relatii de colaborare, civilizatii care incearca sa descopere aceasta societate care aspira la o perfectiune necunoscuta.

  Acharade
  "

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.31 Seconds