Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 53 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Jurnal: Titus Filipas. Pe "curba de învatare"
  Scris la Sunday, January 28 @ 09:38:12 CET de catre asymetria
  Memoria Titus Filipas scrie "Sintagma „curbă de învățare” pe care o folosim este traducerea ad litteram a termenului „learning curve”. „Curba de învățare” (‚the learning curve’) este o curbă de evoluție întru excelență, în timp real. Și cine avansează aici pe „curba de învățare”? DIICOT (alias procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism). Ascensiunea procurorilor de la DIICOT pe curba lor de învățare în serviciul puterii se dovedește a fi atât de impetuoasă, încât doamna Renate Weber intervine:
  „Dacă aceștia pot urmări sistemele informatice, înseamnă că pot urmări corespondența electronică, pot citi SMS-urile din telefoane, pot vedea discuțiile purtate în mediul electronic de diverse persoane. Adică lucruri ce țin de viața privată. ”Le putem spune: “Felicitări!”, procurorilor de la DIICOT?


  Titus Filipas
  Jurnal
  20 ianuarie 2007
  Pe „curba de învățare”
  Sintagma „curbă de învățare” pe care o folosim este traducerea ad litteram a termenului „learning curve”. „Curba de învățare” (‚the learning curve’) este o curbă de evoluție întru excelență, în timp real. Și cine avansează aici pe „curba de învățare”? DIICOT (alias procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism).
  Pe punctul inferior al curbei de învățare se află arestarea grupului de ziariști de la trustul Gazeta, în frunte cu domnul Liviu Man.
  Iată un rezumat al evenimentelor, așa cum este relatat în ziarul Evenimentul Zilei (din 12 Ianuarie 2007), cotidian ce și a creat mai recent reputația că transmite opinia puterii:
  „Procurorii clujeni au stabilit schema amănunțită prin care acționau membrii grupului de șantaj prin presă”, semnalează jurnalistul Mihai Stoica. Dovedind că nu a citit prelegerile lui Nae Ionescu despre cauzalitate și realitate. De le- ar fi citit, ar fi știut că „schema amănunțită” asupra evenimentelor mai trebuie și validată pentru a căpăta statutul de reprezentare ontologică a realității. Cu alte cuvinte, „schema amănunțită” asupra evenimentelor nu este automat nexus de cauzalitate.

  Care este „dovada” cea mai puternică pe care se sprijină procurorii de la DIICOT în cazul trustului Gazeta? Iată ce crede ziaristul Mihai Stoica:
  “După apariția articolelor, la ușa apartamentului sau a firmei celui discreditat erau puse, în dimineața apariției, zeci de exemplare ale ziarului.” Este ceva ilegal aici? Cred, sincer, că nu. Procurorii de la DIICOT atribuie, deja, o intenție criminală acestei acțiuni. Este în mod clar un „proces de intenție”!
  „Schema amănunțită” asupra evenimentelor va fi validată ori prin dovezi incriminatorii obținute de procurori, ori prin recunoașterea „schemei amănunțite” de către ziariștii acuzați. Din cauza aceasta, instituția DIICOT exercită presiuni imense asupra lor, și a familiilor ziariștilor. Dar după ce a fost arestat și ziaristul Dan Pârcălab, cred că statul român va fi obligat până la urmă să le plătească daune. Din banii noștri. Asta numai din incultura procurorilor de la DIICOT care nu au citit prelegerile lui Nae Ionescu din anul 1926 despre realitate și cauzalitate ! Ne place, nu ne place, trebuie să ținem cont și acum de ceea ce spuneau pe vremuri acei magnifici „Intelectuali Nae”, care scriau și vorbeau în Limba Română prudențială !
  Iată și opinii exprimate de domnul Alin Golban, în Ziua de CLUJ (Ianuarie 20, 2007):
  “Președintele trustului, Liviu Man, directorul de investigații, Ioan Oțel, directorul Gazetei de Bistrița, Dorel Vidican, directorul administrativ, Aurel Mureșan, directorul de publicitate, Anca Cocuț, și directorul de protecție internă, Adrian Avarvarei sunt acuzați de constituirea grupului, iar editorul general al ziarului Bună Ziua, Ardeal, Memoranda Onac, [precum și n.n.] soția lui Liviu Man, Milena, directorul Gazetei de Mureș, Aurelian Grama și directorul Gazetei de Maramureș, Dan Pârcălab, de aderarea la presupusul grup infracțional.”
  Folosirea cuvîntului “presupus” vorbește despre deontologia prudențială a ziaristului Alin Golban.
  Ascensiunea procurorilor de la DIICOT pe curba lor de învățare în serviciul puterii se dovedește a fi atât de impetuoasă, încât doamna Renate Weber intervine:
  „Dacă aceștia pot urmări sistemele informatice, înseamnă că pot urmări corespondența electronică, pot citi SMS-urile din telefoane, pot vedea discuțiile purtate în mediul electronic de diverse persoane. Adică lucruri ce țin de viața privată. ” (consemnat de L. Bejan pentru ziarul Gardianul din).
  Le putem spune: “Felicitări!”, procurorilor de la DIICOT?
  Titus Filipas
  "
  Associated Topics

  Societatea de mâine


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.35 Seconds