Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 8 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Aparitia revistei de arta NIRAM ART In Spania
  Scris la Thursday, November 30 @ 23:57:56 CET de catre asymetria
  Colaboratori Cititor scrie "A aparut in Spania revista Niram Art, intr-un format nou, cu articole in spaniola, portugheza, engleza si romana.
  A fost fondata de către pictorul român Romeo Niram, care este și fondatorul publicațiilor “Diaspora Română și Moldavă” și “La Ortodoxia Latina”.

  A aparut in Spania revista Niram Art, intr-un format nou, cu articole in spaniola, portugheza, engleza si romana.
  A fost fondata de către pictorul român Romeo Niram, care este și fondatorul publicațiilor “Diaspora Română și Moldavă” și “La Ortodoxia Latina”. Apare acum într-un format nou, cu un tiraj de 12.000 de exemplare, cu o periodicitate bimestrală, prin care se dorește extinderea către publicul iubitor de artă din Spania, Portugalia, Marea Britanie și România, deorece este împărtită pe 4 secțiuni, fiecare în limba respectivei țări.
  Revista există și în variantă digitală, pe site-ul www.romeoniram.com si la http://romeoniram.mosaicglobe.com/ unde poate fi descărcată și citită în format PDF.
  Obiectivul revistei este acela de a apropia artiști și galerii din întreaga lume, cu precădere din România, Spania și Portugalia, de a publica și descoperi “artiștii necunoscuți”, alături de cei care deja și-au făcut un nume. În acest sens putem citi în Numarul 6 o prezentare bogată a pictoriței românce Rodica Toth Poiata și a tinerei artiste Maia Ștefana Oprea. Astfel NIRAM ART își dorește să aducă la cunoștința galeriilor în care este distribuită talentele românești, de a crea legaturi, prin facilitarea accesului la informație, între galerii și pictori.
  Una din rubricile permanente ale revistei o constituie prezentarea la fiecare număr a unei galerii de artă. De data aceasta, intervievatul revistei este dl. galerist Alvaro Lobato da Faria, directorul Galeriei Movimento de Arte Contemporânea, una din cele mai importante galerii din Lisabona.
  Pe langa artiștii străini (din Austria și Israel: Markus Muntean & Adi Rosenblum, din Anglia: Alex Rennie, din Portugalia: António Carmo, din America: Elyzabeth Peyton) NIRAM ART își propune să readucă în prim plan figurile marilor artiști de origine românească, cunoscuți în toată lumea, Constantin Brâncuși, (prin eseul intitulat “Despre simplitatea creației” al scriitorului Cătălin Ghiță, unul dintre colaboratorii revistei, finalist al Premiilor Prometheus, Opera Prima, la Categoria Literatură, ale Fundației de cultură Anonimul), Victor Brauner, Samson Flexor, Sorel Etrog, trecând prin prezentarea curentului dadaist inițiat de Tristan Tzara.
  Numarul viitor va continua prezentarea galeriilor de arta din Lisabona (primele numere fiind dedicate celor din Madrid) precum si a artistilor romani.
  Revista este distribuita in Spania si Portugalia, iar in varianta PDF ajunge prin e-mailing la cele mai importante galerii de arta din toata Europa.
  "

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.24 Seconds