Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 53 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Jurnal: Titus Filipas. Magaziile pline si "justitia distributiva"
  Scris la Thursday, November 16 @ 07:04:01 CET de catre asymetria
  Sociologie Titus Filipas scrie "Golirea magaziilor de materiale ale întreprinderilor economice din România, imediat după anul 1989, a menținut clasa muncitoare din România, și pe unii dintre reprezentanții săi, într-o febrilă stare de implementare a "justiției distributive". Unele dintre averile mergînd de la 10 000 de dolari USA și pînă la 100 000 de dolari USA s-au făcut atunci, prin vînzarea conținutului magaziilor de scule ale întreprinderilor industriale românești pe piața din Belgrad și pe piața de la Istanbul.


  Jurnal
  Titus Filipas
  16 noiembrie 2006
  Magaziile pline

  Spuneam în două dintre contribuțiile precedente (Ceaușescu - puțin cunoscut și Cultura Pacepa) că a existat un anumit grad de corelare, "nu de conformare", a economiei Republicii Socialiste România cu economia Republicii Federale a Germaniei. O corelare încă mai accentuată a existat, bineînțeles, între economia Republicii Democrate Germane și economia Republicii Federale a Germaniei. Noi vorbim aici despre organizarea microeconomică de întreprindere.
  În toate cele trei republici enumerate a existat un accent pus pe economia producției și pe reluarea sa ciclică. Periodicitatea aceasta de intrare a materialelor și a materiilor prime pe poarta unei întreprinderi pentru reluarea ciclului de producție este necesarmente într-atîta de empirică, încît același tip de "undă economică" s-a aplicat în cele trei economii. Este vorba despre "undele economice Kitchin", ce mai pot fi denumite "undele umplerii și golirii magaziei de materiale a întreprinderii", sau "undele inventarului de consumabile al întreprinderii".

  Periodicitatea Kitchin este de circa patruzeci de luni. Privind un studiu retroactiv efectuat de Banca Germană Deutsche Bundesbank, constat că sfîrșitul anului 1989, cînd s-au întîmplat loviluțiile est-europene, găsea pline toate magaziile de materiale ale întreprinderilor economice din cele trei state mai sus amintite. Să fi fost o simplă întîmplare declanșarea revoluțiilor est-europene tocmai la acel timp ?

  Oricum, golirea magaziilor de materiale ale întreprinderilor economice din România, imediat după anul 1989, a menținut clasa muncitoare din România, și pe unii dintre reprezentanții săi, într-o febrilă stare de implementare a "justiției distributive". Unele dintre averile mergînd de la 10 000 de dolari USA și pînă la 100 000 de dolari USA s-au făcut atunci, prin vînzarea conținutului magaziilor de scule ale întreprinderilor industriale românești pe piața din Belgrad și pe piața de la Istanbul. Pe Slobodan Miloșevici, care și-a văzut reutilată brusc și ieftin industria de armament după anul 1989, ciclul acesta Kitchin foarte deformat l-a împins spre gestul nebunesc de a începe războiul acela sângeros, stupid și barbar (dar slavii din sud au fost mereu un popor "barbar") de "înălțare a Serbiei Mari".

  Titus Filipas "
  Associated Topics

  Transversale


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.70 Seconds