Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

  • Home
  • Arhive
  • AutoTheme
  • AvantGo
  • Avertizari
  • Conținuturi
  • Search
  • Submit_News
  • Surveys
  • Top
  • Topics

  • Who's Online

    Exista in mod curent, 54 gazda(e) si 0 membri online.

    Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

    Cautare în labirint




    Languages

    Select Interface Language:


    Bio-bibliografii: CRĂIUȚU, Aurelian
    Scris la Friday, September 15 @ 00:00:00 CEST de catre asymetria
    Colaboratori Aurelian Crăiuțu, Profesor la INDIANA UNIVERSITY, SUA

    Aurelian Crăiuțu, Profesor la INDIANA UNIVERSITY, SUA


    Aurelian Crăiuțu este professor (Assistant Professor) in cadrul Departmaentului de Stiinte Politice al Universitatii Indiana, Bloomington, unde preda din anul 2001. Prof. Craiutu a obtinut un doctorat in filosofie politica de la universitatea Princeton (1999) si a predat de asemenea in cadrul universitatilor Duke si Iowa de Nord.
    La Universitatea Indiana, Dr. Craiutu este membru al Institutului de Studii Est-Europene si Ruse, al Institutului de Studii Vest-europene, si al Atelierului de Teorie Politica si Analiza a Politicilor Publice. Interesele sale de cercetare includ gindirea politica franceza, doctrine politice, teoria democratica si consolidarea democratiei in Estul Europei.
    Teza de doctorat a profesorului Craiutu intitulata The Difficult Apprenticeship of Liberty: Reflections on the Political Thought of the French Doctrinaires a cistigat in anul 2000 marele premiu Leo Strauss acordat de Asociatia Americana de Stiinte Politice pentru cea mai buna dizertatie in domeniul filosofiei politice. O varianta revizuita si largita a acestei teze de doctorat a fost publicata in 2003 sub titlul Liberalism under Siege: The Political Thought of the French Doctrinaires (Lexington Books, Rowman & Littlefield). Profesorul Craiutu este de asemenea autorul Elogiului Libertatii: Eseuri de filosofie politica, publicata la editura Polirom, 1998. Dr. Craiutu a editat o noua editie engleza a cartii lui Francois Guizot's History of the Origins of Representative Government in Europe (Liberty Fund, 2002) si a co-editat impreuna cu Sorin Antohi volumul omagial Dialog si libertate: eseuri in onoarea lui Mihai Sora (Nemira, 1997). Articolele profesorului Craiutu au fost publicate in American Political Science Review, History of Political Thought, Political Theory, European Journal of Political Theory, Review of Politics, History of European Ideas, Ethics, Rhetoric & Public Affairs, Government & Opposition, Critical Review, and East European Constitutional Review. In prezent, Dr. Craiutu este redactor asociat al revistei European Journal of Political Theory si membru al Grupului pentru Dialog Social din Bucuresti.
    Cartea Domniei-Sale, recent publicata la editura Polirom, „Elogiul moderației ofera o pledoarie convingatoare in favoarea unei virtuti politice fundamentale, dar adesea ignorate: moderatia. Combinand analiza istorica a diferitelor fatete ale moderatiei cu o reflectie profunda asupra simtului politic si naturii politicii in epoca moderna, noua carte a lui Aurelian Crăiuțu s-a nascut din convingerea autorului ca moderatia nu e nici pe departe un sinonim al mediocritatii, asa cum se crede uneori, ci o virtute rara si greu de practicat. Elogiul moderației propune cititorului o pasionanta calatorie in lumea ideilor politice care incepe in Grecia antica (Platon, Aristotel), continua in epoca moderna (Machiavelli, Guicciardini, Gracián, Halifax, Montesquieu, The Federalist, Burke, Tocqueville, Guizot, Macaulay) pentru a ajunge in cele din urma in pragul zilelor noastre (Aron). Adresandu-se deopotriva publicului larg si celui specializat, cartea profesorului Craiutu are ambitia de a-si convinge cititorii ca avem nevoie astazi nevoie mai mult decat oricand de moderatie pentru a tempera elanurile radicale sau extremiste ale celor care vad lumea doar in alb si negru. Elogiul moderației face indirect si o pledoarie in favoarea unui liberalism politic suplu, a carui principala menire e aceea de a purifica si modera democratia si institutiile ei.” (copyright POLIROM)
    Actualmente, profesorul Aurelian Craiutu lucreaza la un alt proiect care analizeaza modul in care America a fost vazuta de calatorii europeni in sec. al 19-lea.


    Asymetria si Dan Culcer va recomanda





    Enciclopedia României

    Blogul ideologic. Titus Filipaș

    Ioan Roșca
    Contrarevoluția din România. O cercetare

    Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

    Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

    Revista Verso



    Geovisite

    Revista NordLitera

    Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

    Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
    Etimologii. Resurse lingvistice

    Azi

    Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

    Societatea de maine

    Daca nu acum, atunci cînd?
    Daca nu noi, atunci cine?

    S'inscrire a Societatea de maine
    Intrati in Societatea de maine
    Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
    Inscriere : fr.groups.yahoo.com
    Se dedica profesorului Mircea Zaciu

    Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
    Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
    Nicolae Iorga

    Sondaje

    Descrierea situatiei din România

    este exactã
    nu este exactã
    este exageratã
    este falsã
    este exactã dar nu propune soluții
    este exactã dar nu existã solu&#



    Rezultate | Chestionar

    Voturi 21

    Identificare

    Nickname

    Parola

    Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.




    copyright Dan Culcer 2008
    Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
    «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
    Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
    PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.35 Seconds