Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 20 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Istorie recenta: Primim la redactie de la scriitorul Ara Sismanian
  Scris la Wednesday, May 28 @ 18:34:08 CEST de catre asymetria
  Memoria Primim la redactie
  Punctul de plecare al documentului pe care-l supun atenției Dvs. este subvenționarea, de către d-l Varujan Vosganian, în calitate, de data aceasta, nu de fost ministru al economiei ci de (încă actual) președinte al Uniunii Armenilor din România, a publicării unei cărți în cuprinsul căreia sînt ponegrit și calomniat pe parcursul unui întreg capitol de peste 40 de pagini ce-mi este „dedicat” (Memorialistică II, de Gabriel Diradurian, capitolul 19). Am scris despre aceasta pe larg într-o precedentă scrisoare deschisă (consultabilă pe siturile indicate mai jos).
  Cum Asymetria a publicat deja pe aceasta tema ne facem datoria de ziaristi prin tinerea la curent a cititorilor nostri cu urmarile aceste polemici.  Stimată redacție, Punctul de plecare al documentului pe care-l supun atenției Dvs. este subvenționarea, de către d-l Varujan Vosganian, în calitate, de data aceasta, nu de fost ministru al economiei ci de (încă actual) președinte al Uniunii Armenilor din România, a publicării unei cărți în cuprinsul căreia sînt ponegrit și calomniat pe parcursul unui întreg capitol de peste 40 de pagini ce-mi este „dedicat” (Memorialistică II, de Gabriel Diradurian, capitolul 19). Am scris despre aceasta pe larg într-o precedentă scrisoare deschisă (consultabilă pe siturile indicate mai jos). Această afacere, în aparență de natură exclusiv privată – deși personal n-aveam nimic de împărțit  cu d-l Vosganian (și cu atît mai puțin cu d-l Diradurian), nici dînsul cu mine – m-a obligat să mă aplec asupra personalității și activității domniei-sale ca persoană publică. Mărturisesc că am fost orifiat și fascinat de felul în care actele unui singur individ pot ajunge să reprezinte o veritabilă „vitrină” a corupției și destructurării economice, politice și, îndrăznesc să spun, morale a unei întregi țări. E într-adevăr uimitor să observi cum un ins, în fond banal, se poate transforma în exponentul, dar și actantul, unui întreg „text” social și politic! Desigur, „afacerile” d-lui Vosganian erau binecunoscute presei românești, ce le-a tratat la vremea lor, cu un simț al responsabilității egalat doar de inacțiunea factorilor politici; dar mi se pare că o viziune de ansamblu lipsea, precum și o punere în perspectivă completă a personajului în contextul României postcomuniste.  Este, poate, ceea ce reflecțiile și analizele incluse în textul de față pun în evidență. Ca scriitor, sînt revoltat; ca opozant al fostului regim comunist (și neocomunist) din România, nu doar indignat ci și îngrijorat. Vă adresez deci textul alăturat, ce se prezintă ca o scrisoare deschisă adresată d-lui Varujan Vosganian. Vă autorizez și încurajez a o face publică prin toate mijloacele de care dispuneți, fie integrînd-o pe situl Dvs., fie anunțînd publicarea pe care am efectuat-o pe Internet, și trimițînd la adresa URL unde acest document poate fi consultat de publicul larg: A.A.Shishmanian - Scrisoare deschisa V.Vosganian – mai 2014.pdf, a se citi și descărca pe situl Calameo :
  http://fr.calameo.com/read/003510201fe4f1a976006

  Cu toată stima,

  Ara Alexandre Shishmanian   

  PS Prima scrisoare deschisă, care va fi în curînd și ea disponibilă pe Calameo, a fost.publicată de New York Magazin din, 24 octombrie 2012, rubrica Actualitate, și Asymetria din28 octombrie 2012, putînd fi incă citită la adresele URL următoare: http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1228 (I) http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1229 (II) http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1230 (III) http://www.asymetria.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1232 (IV)


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.37 Seconds