Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 62 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Anunturi: Biblioteca Fanus Neagu a romanilor din Dublin
  Scris la Saturday, October 27 @ 13:49:36 CEST de catre asymetria
  Apeluri. Societatea civila scorpyon71 scrie "
  Acolo unde este un suflet de român, este și o fărâmă din sufletul României. Acolo unde este o carte românească, este și cultura românilor, cu tradițiile, istoria și simțirea lor milenară.
  Noi, aici, prin Centrul cultural român din Dublin și Biblioteca Fănuș Neagu, am unit românii din Irlanda cu propriul lor suflet. Aici vrem să clădim Kogaionul unde românii să vină să-și împărtășească sufletele, atunci când clocotește în ei dorul de România, dorul de ei înșiși, cei rămași acasă.
  Dorina Sisu  ”Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”

  Aceste cuvinte sunt un omagiu adus cărții și, în aceeași măsură, celor care se îngrijesc de călătoria ei prin lume, de-a lungul anilor sau secolelor, punând-o în contact cu cei pentru care a fost creată, oamenii.
  Acolo unde este un suflet de român, este și o fărâmă din sufletul României. Acolo unde este o carte românească, este și cultura românilor, cu tradițiile, istoria și simțirea lor milenară.
  Noi, aici, prin Centrul cultural român din Dublin și Biblioteca Fănuș Neagu, am unit românii din Irlanda cu propriul lor suflet. Aici vrem să clădim Kogaionul unde românii să vină să-și împărtășească sufletele, atunci când clocotește în ei dorul de România, dorul de ei înșiși, cei rămași acasă.
  Cu bani puțini sau deloc, însă cu mult suflet și dăruire, precum și cu ajutorul multor oameni care nu au uitat că au în piept o inimă de român, am reușit în numai trei luni, așa cum ne-am priceput, să înființăm Biblioteca Fănuș Neagu, al cărui fond de carte se apropie de cifra de 3 mii de volume. Am reușit să acoperim toate domeniile pe care le considerăm de interes general, respectiv literatură română și universală, istorie română și universală, filosofie, geografie, artă și tradiții. Ne mândrim cu ultima ediție a Istoriei românilor scoasă de către Academia Română în 2007 (7 volume), Istoria universală a lui Will Durant în 36 de volume, lucrări de filosofie română, de la Constantin Rădulescu Motru până la Gheorghe Vlăduțescu, dar și universală, de la Platon la Erasmus de Rotterdam. Numeroase albume de artă sunt aici pentru cei interesați de pictură, sculptură, artă decorativă sau istoria artei.
  În curând, fondul de carte va putea fi accesat pe internet, iar doritorii vor ști ce anume cărți pot găsi în Biblioteca Fănuș Neagu.
  Cu mari eforturi a apărut și revista literară Onyx, revistă editată de Centrul cultural român din Dublin. Multe ar fi de făcut, însă pentru aceste proiecte este nevoie de mai mult decât oameni cu entuziasm. Noi am pus fundația acestui proiect și am trasat drumul pe care el trebuie să meargă.
  Dorina Sisu
  "

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.46 Seconds