Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 33 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Geopolitica: Dan Culcer. O federatie anti-imperiala a Europei Centrale, Orientale si Caucazie
  Scris la Saturday, March 26 @ 21:58:28 CET de catre asymetria
  Geopolitica Revista Asymetria difuzează Apelul redactat de Sorin Ilieșiu, autorul celor mai «retantisante» apeluri din epoca de tranziție, dintre miile de apeluri lansate de când se pare că beneficiem de libertatea presei în rumoarea înăbușită a democrației specifice. Avem aproape convingerea că respectivii președinți aveau nevoie de acest apel căzut la țanc pentru a se pune la treabă. Apelurile lui Sorin Ilieșiu au un ecou adesea puternic, uneori vătuit, din pricini asupra cărora nu putem stărui. Dar subiectul fiind național, nu putem lăsa nesemnalat evenimentul lansării acestui apel, cu speranța că el va produce efectul scontat de toți semnatarii și de noi, redactorii și colaboratorii acestei asymetrice publicații.
  Deci : Jos Pactul Hitler-Stalin! Pentru o federație anti-imperială a Europei Centrale, Orientale și Caucaziene.
  Dan Culcer
  26 martie 2011


  Nu aveți voie să fiți „partenerii” postumi ai lui Stalin și Hitler care au călcat în picioare voința poporului Basarabiei !
  - Apel scris de Sorin Ilieșiu, semnat de 31 de organizații civice și sindicale -
  D-LUI PREȘEDINTE AL ROMâNIEI – TRAIAN BĂSESCU
  D-LUI PREȘEDINTE INTERIMAR AL REPUBLICII MOLDOVA – MARIAN LUPU
  Domnule Președinte al României,
  Domnule Președinte interimar al Republicii Moldova,
  Nu aveți voie să fiți „partenerii” postumi ai lui Stalin și Hitler care au călcat în picioare voința poporului Basarabiei!
  Mâine, Duminică 27 Martie, se împlinesc 93 de ani de la adoptarea în 1918 a actului unirii Basarabiei cu România din care cităm: “în numele poporului Basarabiei, Sfatul Țării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia, acum o sută și mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România”.
   
  Anul acesta se vor împlini 72 de ani de la semnarea pactului dintre cei mai mari criminali ai istoriei – Stalin și Hitler. Consecințele acestui pact au fost ilegitime și criminale inclusiv față de România și poporul român.
  Menționăm că Parlamentul European a adoptat în 2009, cu o largă majoritate, rezoluția prin care ziua de 23 August, data semnării pactului Stalin-Hitler (cunoscut ca pactul Molotov- Ribbentrop) a fost declarată Ziua europeană a victimelor stalinismului și nazismului.
   
  Istoricul Paul Johnson prezintă foarte sugestiv semnarea pactului Stalin-Hitler, în 1939, la Moscova, de către miniștrii de externe Ribbentrop și Molotov, în prezența lui Stalin: „Măcelarii Europei, amețiți de băutură, își jucau rolurile, îmbrățișându-se cu tandrețe și clătinându-se pe picioare. în întregime, ei se înfățișau ca un grup de gangsteri rivali, care avuseseră și înainte de împărțit ceva, și acum puteau să o ia de la capăt, fiind profesioniști ai acelorași afaceri”.
   
  Spre rușinea noastră, românii din Basarabia și din nordul Bucovinei sunt încă victime ale Pactului Stalin-Hitler. Dintre țările care au îndurat consecințele ilegitime și criminale ale acestui pact (țările baltice, România și Polonia), doar noi nu am dat dovadă de demnitate națională și nu am acționat pentru ca asemenea consecințe să nu mai existe, în condițiile în care Uniunea Sovietică s-a desființat pe cale pașnică încă din 1991.
   
  Avem datoria morală și dreptul legitim de a condamna Pactul Stalin-Hitler și consecințele lui ca ilegitime și criminale.
   
  în numele sutelor de mii de compatrioți care au murit pentru unirea tuturor românilor, vă cerem să acționați pentru unitatea națională a poporului român.
   
  A s t f e l :
  1). Vă cerem să înființați Comisia prezidențială a României și a Republicii Moldova pentru analiza consecințelor Pactului Hitler-Stalin asupra României și asupra poporului roman.
   
  2). Vă cerem să condamnați în numele poporului român Pactul Stalin-Hitler și consecințele lui ca ilegitime și criminale. Această condamnare trebuie făcută în deplină cunoștință de cauză, în baza viitorului raport al respectivei comisii, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României și în fața Parlamentului Republicii Moldova.
   
  3). Vă cerem să acționați pentru condamnarea de către forurile competente internaționale, a Pactului Stalin-Hitler și a consecințelor lui ca ilegitime și criminale.
   
  4). Vă cerem să acționați pentru reintegrarea în România – în cadrul Uniunii Europene și cu acordul forurilor competente internaționale – a teritoriului românesc ocupat prin forța armată de Uniunea Sovietică (Basarabia, Nordul Bucovinei, ținutul Herței și Insula Șerpilor) ca urmare a Pactului Stalin-Hitler. Această reintegrare trebuie făcută în același spirit cu reunificarea Germaniei din 1990.
   
  5). Vă cerem să acționați pentru despăgubirea morală și materială a poporului român și a României față de crimele, fărădelegile și abuzurile comise de Uniunea Sovietică împotriva României și a cetățenilor ei, nivelul și modalitățile de despăgubire urmând a fi stabilite de o comisie recunoscută de forurile competente internaționale.
   
  Stimate Domnule Președinte al României,
  Stimate Domnule Președinte interimar al Republicii Moldova,
   
  Sute de mii de militari români și-au dat viața în cele două războaie mondiale pentru realizarea celui mai important proiect din istoria românilor – unitatea națională. Astăzi, asemenea Germaniei, România se poate reîntregi pe cale pașnică, fără sacrificii umane. Stă în puterea noastră de a demonstra întregii lumi că Pactul Stalin-Hitler și consecințele lui au fost ilegitime și criminale.
  Soarta fraților noștri din Basarabia și din nordul Bucovinei, care au îndurat cele mai abominabile crime și fărădelegi ale comunismului începând din 1940, nu trebuie să rămână decisă de cei mai mari criminali ai istoriei, Stalin și Hitler.
  Pactul dintre Hitler și Stalin (cunoscut ca Pactul Ribentropp-Molotov) a fost semnat la 23 august 1939, la Moscova, stipulând într-un protocol secret interesele sovietice de a anexa țările baltice, estul Poloniei și estul României (Basarabia). La 23 august 1939, nazismul și comunismul și-au dat mâna. Hitler și Stalin au semnat un pact de “neagresiune” și au împărțit ceea ce nu era al lor: țările baltice, România și Polonia. Acest pact a însemnat începutul dezastrelor naționale pentru aceste țări.
  în iunie 1940, prin ultimatumul Guvernului sovietic care a amenințat cu invazia armată imediată, România a fost forțată să cedeze Uniunii Sovietice nu numai Basarabia, dar și nordul Bucovinei și ținutul Herței, ultimele două neaparținând niciodată Rusiei sau Uniunii Sovietice.
  Teritoriul românesc ocupat de Uniunea Sovietică are o suprafață de 44.000 km2, fiind locuit în momentul cedării de 3.200.000 de oameni, majoritatea etnici români; după cedare, aceștia au fost supuși deznaționalizării forțate, persecuțiilor etnice, deportării (inclusiv în lagăre de muncă în Siberia), asasinatelor în masă, precum și altor forme de exterminare; teritoriile românești au fost masiv colonizate cu populații alogene.
  în 1948, insula Șerpilor, teritoriu românesc din Marea Neagră, a fost ocupat ilegitim de Uniunea Sovietică.
  *
   
  Acum doi ani, zeci de mii de tineri români au fost reprimați de puterea comunistă din Republica Moldova pentru că au demonstrat pentru re-integrarea europeană a Basarabiei, scandând lozinci precum: „România nu uita, Basarabia e-a ta!”, „Suntem români!”, „Vrem să fim în Europa”, „România – ultima salvare”, „Libertate!”, „Jos comuniștii!”, „Jos comunismul!”.
   
  *
  Menționăm că solicitările noastre din prezentul apel sunt conforme cu cererile Proclamației pentru decomunizarea României (pe care o anexăm în continuare), lansată simbolic la 23 august 2008, la 69 de ani de la semnarea Pactului Hitler-Stalin.
   
  Avem convingerea că veți acționa cu demnitate pentru unitatea națională a poporului român.
  26 Martie 2011
   Sorin Ilieșiu – vicepreședintele Alianței Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea națională și internațională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html
  Asociația 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș – Președinte
  Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Octav Bjoza – Președinte
  Seniorii Ligii Studenților din Universitatea București 1990, Antonie Popescu
  Consiliul Mondial Român, Ștefana Bianu – Vicepreședinte
  Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 Timișoara, dr.Traian Orban – Președinte
  Fundația Culturală Memoria – filiala Argeș, prof.univ.Ilie Popa – Președinte
  Fundația Icar, Dr. Camelia Doru – Președinte
  Asociația 22 Decembrie 1989 Baia-Mare – Adiel Florian, Președinte
  Comitetul de Acțiune pentru Democratizarea Armatei – ofițerii C.A.D.A.-1990
  Fundatia Națională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreședinte
  Asociația Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Președinte
  Organizația luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leșu – Președinte
  Sindicatul Național al Țăranilor și al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Președinte
  Asociația Europeană a Cadrelor Didactice – Secțiunea Națională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Președinte
  Asociația Scriitorilor Români și Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Președinte
  Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Președinte
  L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Președinte
  Consiliul Român American, Neculai Popa – Președinte
  Asociația Copiilor Revoluției, Cătălin Giurcanu – Președinte
  Asociația Adevăr și Dreptate, Nicolae Bănuțoiu – Președinte
  Asociația Apolitică “Societatea Târgoviște”, Ilie Petre Știrbescu – Președinte
  Fundația Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Președinte
  Fundația Ioan Bărbuș, Anca Maria Cernea – Președinte
  Federația națională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Președinte
  Grupul văduvelor de eroi martiri
  Federația sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiștilor din România
  Fundația Națională a Revoluției din Decembrie 1989 – Timișoara, Pompiliu Alămorean – Președinte
  Sindicatul Solidaritatea al siderurgiștilor Galați, Ilinca Diaconu – Președinte
  Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 14

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.35 Seconds