Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 33 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Apeluri: Aura Christi. Contemporanul sau soarta revistelor culturale din Romani
  Scris la Friday, September 10 @ 09:38:29 CEST de catre asymetria
  Distribuitor de afise O Scrisoare deschisă, semnată de Aura Christi, redactor șef al revistei Contemporanul, și adresată conducerii Uniunii Scritorilor din România, este difuzată prin intemediul Internetului. O publicăm dată fiind importanța revistei Contemporanul în peisajul cultural al României moderne. Supraviețuirea acestei reviste, care aparține patrimoniului nostru cultural, este o necesitate. Spijinirea ei, o datorie a responsabililor culturii și politicii românești. Distribuirea banilor contribuabilor români nu este o afacere de clan. Guvernul României are responsabilități, în acest domeniu, peste timp, dincolo de conjuncturi și simpatii politice.
  Dan Culcer


  Domnului Prim Vice Presedinte al USR, Varujan Vosganian Domnului Vice presedinte ale USR, Gabriel Chifu  Spre stiinta:
  Asociatiei Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER)
  Federatiei Editorilor si Distribuitorilor de Carte din Romania (FEDCR)
  Scrisoare deschisa
  Telefonic, azi, 9 septembrie 2010, dl vice-presedinte al USR, Gabriel Chifu m-a informat ca revista „Contemporanul” nu figureaza pe lista revistelor care vor beneficia de sprijinul guvernului Romaniei, intrucat revista „Contemporanul” nu este o revista a USR-ului, ci, dupa cum s-a afirmat nu o data in sedintele comitetului director al USR… „revista subsemnatei si a fratelui acesteia”. Textele comunicatelor referitoare la sprijinul de un milion de euro care urmeaza sa fie acordat de Guvernul Boc celor mai importante reviste de cultura romanesti, le-am parcurs cu atentie. Am primit si nu putine mesaje de la cei peste 100 de colaboratori ai revistei "Contemporanul". Nicaieri nu este specificat ca Guvernul Romaniei urmeaza sa sprijine explicit exclusiv revistele USR.
  Nu e specificat nicaieri, asadar, ca ar fi vorba de revistele culturale, proprietate a USR-ului (in realitate, nici o revista a USR-ului nu este de jure a USR-ului; gresesc? Fiecare revista a USR-ului este sprijinita de o entitate nonprofit, fie aceasta fundatie sau asociatie, iar titlurile revistelor sunt inregistrate la OSIM pe numele entitatii nonprofit, nu a USR-ului).  E vorba, in declaratia dlui Boc, de revistele culturale de patrimoniu, care au avut un rol important cultural. Cred ca ar fi firesc si normal sa nu budeze actuala conducere a USR-ului, asa cum o face si in cel de-al doilea mandat, "Contemporanul", si de asta data, si sa-l includa pe lista revistelor care urmeaza sa fie sprijinite de guvern. Lista care urmeaza sa fie intocmita de actuala conducere a USR. Membrii fondatori ai Asociatiei "Contemporanul", editor al revistei „Contemporanul”, sunt 4 redactori ai acesteia + un expert in proiecte, un economist, functionar la Min. de Finante, cu care a colaborat si dl Vosganian pe cand exercita functia de Ministru). Presedinte al Asociatiei "Contemporanul" este acad. N. Breban. Fratele meu, Andrei Potlog, nu figureaza si n-a figurat niciodata printre fondatori. Faptul ca sunt denigrata in permanenta pe nedrept ("Contemporanul este revista Aurei Christi si a fratelui ei" etc.) si taiata la bani in ultimii 20 de ani cu o ritmicitate care ar darama si un mamut - nu e vina celor care ma denigreaza, ci vina celor carora le convine ca revista "Contemporanul", infiintata la 1881, condusa de 20 de ani de acad. Breban si subsemnata, sa fie taiata de pe mai toate listele. Credeti ca o asemenea situatie flagranta poate fi tolerata la nesfarsit?
  E simplu de limpezit situatia si de anulat toate denigrarile si zvonistica intretinuta in cel mai anost stil balcanic. Pot, la solicitarea dvs., sa va pun la dispozitie o copie a statutului acestei institutii. Daca revista "Contemporanul" nu va figura pe lista revistelor sprijinite de guvern, data fiind importanta si vechimea acesteia, importanta grupului de colaboratori din tara si din strainatate ai revistei "Contemporanul",  voi face publica aceasta realitate flagranta, evidenta, prin toate mijloacele media care ne stau la dispozitie. Calomnia, altminteri, stiti foarte bine, se pedepseste prin lege. Astept un raspuns oficial, in timpul prevazut de lege: ce suma anume ii va reveni revistei "Contemporanul" din acel milion de euro alocat de Guvernul Romaniei revistelor de cultura de un real prestigiu, care se confrunta cu grave dificultati financiare, intre care figureaza si revista "Contemporanul", publicatie care, intre altii, l-a lansat pe vremuri si pe dl prof. Manolescu, daca nu ma trage pe sfoara memoria. O singura informatie va ofer, tinand de laboratorul revistei "Contemporanul": in ultimii sapte ani, nici directorul revistei, nici subsemnata, nici contabilul, nici distribuitorul, nici juristul nu si-au ridicat salariul pentru activitatea desfasurata in scopul editarii revistei "Contemporanul". Revista este elaborata, tehnic vorbind, de 3 persoane. Prin comparatie, alte reviste - care nu au prestigiul si nici vizibilitatea, si nici impactul, nici distributia "Contemporanului" - sunt elaborate de 8-10 persoane remunerate ritmic. Drepturi de autor colaboratorii vechi ai revistei n-au incasat de ani. Vi se pare normala o asemenea situatie? Acum patru ani revista "Contemporanul" a lansat Apelul pentru salvarea culturii romane vii, semnat de 900 de personalitati din intreaga lume. Solicit actualei conduceri a USR-ului sa supuna la vot deschis in urmatoarea sedinta de consiliu a USR-ului includerea revistei "Contemporanul" pe lista revistelor de cultura care vor fi sprijinite de Guvern in aceste vremuri tulburi, de reala, dramatica dificultate pentru cultura romana si pentru literatura romana vie. Solicit, de asemenea, ca revistele si sumele care urmeaza sa fie alocate revistelor desemnate de USR sa fie sprijinite de Guvernul Romaniei sa fie discutate si supuse la vot in cadrul Consiliului USR, urmand sa fie facute – si revistele de pe lista, si sumele alocate – publice, fiind publicate inclusiv pe site-ul USR, dat fiind faptul ca e vorba de bani publici. Va invit sa considerati acest email ca pe o adresa oficiala.
  Semnez aceasta adresa cu numele meu, continutul acesteia, spre stiinta, va fi comunicat tuturor colaboratorilor revistei "Contemporanul", cat si partenerilor media. ganduri senine,
  Aura Christi, redactor sef revista "Contemporanul",
  membru al Uniunii Scriitorilor din Romania
  Bucuresti, 9 septembrie 2010 Revista Contemporanul. Ideea Europeana Asociatia Contemporanul      Sediu central: Str. Blanari, nr. 21, et. 1, sector 3, Bucuresti
  Adresa de corespondenta: OP 22, CP 113, Sector 1, Bucuresti Cod 014780, Romania Tel./fax: 4021-212.56.92, 310.66.18 http://www.contemporanul.ro , office@contemporanul.ro . contemporanul@yahoo.com

  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 15

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.27 Seconds