Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

  • Home
  • Arhive
  • AutoTheme
  • AvantGo
  • Avertizari
  • Conținuturi
  • Search
  • Submit_News
  • Surveys
  • Top
  • Topics

  • Who's Online

    Exista in mod curent, 112 gazda(e) si 0 membri online.

    Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

    Cautare în labirint




    Languages

    Select Interface Language:


    Istorie recenta: Titus Filipas. Bombe cu clor în Irak ?
    Scris la Tuesday, March 20 @ 21:53:23 CET de catre asymetria
    Geopolitica Titus Filipas scrie "Civilizația helenistică din Mesopotamia are succes într-o perioadă de certă regularizare și stabilizare agricolă. Apoi lumea romană stabilizează politic Mesopotamia, cu faptele împăratului Traian. Generalii lui îl sfătuiau să stabilizeze politic și Persia, prin instaurarea unei administrații romane acolo. “Sînt prea bătrân să merg pe drumul lui Alexandru cel Mare”, ar fi rostit împăratul Traian pe țărmul Golfului Persic. La moartea lui Traian, succesorul Hadrian îi ucide pe generalii ce arătau prea insistent calea spre Orient. Hadrian retrage armatele romane din Mesopotamia, pentru că el personal nu avea prea multe idei despre managementul salpetrului, adică a formei naturale de poluare în Mesopotamia. Hadrian mută frontiera civilizației occidentale pe cursul superior al râului Eufrat. Cealaltă frontieră extremă a lumii romane se găsea în Anglia. Unde Hadrian înalță Zidul, construit cu efortul cohortelor de daci, aduși forțat aici după înglobarea Daciei în imperiul roman. În Epoca Luminilor, savantul englez sir Isaac Newton va medita profund asupra acelor evenimente. Și îl va identifica pe împăratul Domitian Vespasian, care începea războiul împotriva dacilor, cu primul dintre cei patru călăreți ai Apocalipsului din profeția lui Daniel. Oricum, sir Isaac Newton nu îl include și pe împăratul Hadrian printre „cei patru călăreți ai Apocalipsului”. Dar mi se pare că tocmai acea retragere din Mesopotamia, ordonată de Hadrian, a favorizat expansiunea Islamului.



    Bombe cu clor în Irak
    Bombele cu clor au fost folosite prima oară de către Germania, în primul război mondial. Era concentrată asupra oamenilor acțiunea vătămătoare și letală a clorului în forma gazoasă. Armele pe bază de clor constituie o specie din categoria mai largă a gazelor de luptă inventate pentru Germania de savantul evreu Fritz Haber). Adoptând deschis o atitudine “politicește incorectă”, totodată o atitudine Web 2.0, cităm din articolul dedicat lui Fritz Haber în enciclopedia online Wikipedia, articol indicat de motorul de căutare Google pe data de 17 martie 2007. Se spunea în textul despre Fritz Haber că el este "the father of chemical warfare", adică părintele armelor chimice. În mod expres datorită operei unor savanți evrei ca Fritz Haber, Germania a fost pedepsită de puterile învingătoare în primul război mondial să plătească sume imense ca despăgubiri. Poporul german a suferit enorm, să nu uităm aceasta ! Datorită înfometării și sărăciei, propaganda nazistă a avut un efect devastator asupra oamenilor simpli. Expulzarea savanților evrei a fost aprobată de majoritatea germanilor simpli tocmai pentru ca Germania să nu mai construiască și să nu mai folosească vreodată arme de nimicire în masă. De altminteri chiar soția lui Fritz Haber, care nu a aprobat niciodată faptele soțului ei, s-a sinucis!
    De ce a propus Fritz Haber bombele cu clor, precum și alte arme chimice ? Pentru că în derularea primului război mondial, se ajunsese la un punct când Germania nu mai putea fabrica bombe puternice. Se știe că explozivii clasici eficienți incorporează în ei azotul (nitrogenul). Întrucît Germania nu avea minerale cu azot pe teritoriul propriu, era nevoită să importe salpetrul din Chile. Marina regală britanică a reușit să blocheze complet importurile de salpetru din Chile în Germania.
    Dar mi se pare a fi extrem de suspect anunțul agențiilor de presă, la începutul anului 2007, anume că insurgenții irakieni au început să folosească bombe artizanale cu clor. Iată de exemplu o știre transmisă de agenția Associated Press în prima jumătate a lunii martie :
    +Three suicide bombers driving chlorine-laden trucks struck in the Sunni insurgent stronghold of Anbar province, killing two policemen and forcing about 350 Iraqi civilians and six U.S. troops to seek treatment for exposure to the gas, the military said Saturday. The attacks came after back-to-back bombings last month released chlorine gas, prompting the U.S. military to warn that insurgents are adopting new tactics in a campaign to spread panic.” […] The military also said last month that they found a car bomb factory near Fallujah with about 65 propane tanks and ordinary chemicals it believed the insurgents were going to try to mix with explosives. Maj. Gen. William Caldwell, the chief U.S. military spokesman, called it a "crude attempt to raise the terror level."+
    Este foarte greu de înțeles pentru ce au trecut insurgenții la fabricarea bombelor pe bază de clor, atunci cînd Irakul are suficiente resurse minerale pentru azot pe teritoriul propriu!
    Salpetrul este produs în mod continuu de natură în Irak (Mesopotamia). Civilizațiile antice din Mesopotamia erau civilizațiile orașelor. Orașul nu poate exista fără să- i fie asociat un puternic sector economic primar, asigurând abundența hranei locuitorilor. Ciclul civilizațiilor antice din Mesopotamia era în mod fundamental determinat de clima singulară a regiunii. Când se instaurează o nouă civilizație centrată pe un oraș mare, hinterlandul productiv primar este asigurat prin construirea unui sistem de irigații pentru culturi agricole intensive. După câteva sute de ani, evapotranspirația din Mesopotamia ducea la sărăturarea solurilor cultivate. Este vorba despre o sărăturare cu salpetru, într - o formă specială de poluare provocată de agricultură în antichitate. ‚Sarea din piatră’ era mai întâi dizolvată de natură în apa afluenților Tigrului și Eufratului, apoi era acumulată în solul Edenului din cauza irigațiilor. Atunci, pe solul sărăturat, producția agricolă scădea până la nivelul agriculturii de subzistență. Iar fără hrană, orașul, civilizația spirituală centrată pe el se prăbușesc. Urmează imediat în derularea istorică din Mesopotamia un secol și mai bine când ploi aleatoare din apă distilată natural spală suprafața solului de nitrați (salpetrul). Astfel natura pregătea solul pentru ca omul antic al Edenului să poată începe altă civilizație, centrată pe alt oraș. Care înflorea aparent din neant! Civilizația helenistică din Mesopotamia are succes într-o perioadă de certă regularizare și stabilizare agricolă. Apoi lumea romană stabilizează politic Mesopotamia, cu faptele împăratului Traian. Generalii lui îl sfătuiau să stabilizeze politic și Persia, prin instaurarea unei administrații romane acolo. “Sînt prea bătrân să merg pe drumul lui Alexandru cel Mare”, ar fi rostit împăratul Traian pe țărmul Golfului Persic. La moartea lui Traian, succesorul Hadrian îi ucide pe generalii ce arătau prea insistent calea spre Orient. Hadrian retrage armatele romane din Mesopotamia, pentru că el personal nu avea prea multe idei despre managementul salpetrului, adică a formei naturale de poluare în Mesopotamia.
    Hadrian mută frontiera civilizației occidentale pe cursul superior al râului Eufrat. Cealaltă frontieră extremă a lumii romane se găsea în Anglia. Unde Hadrian înalță Zidul, construit cu efortul cohortelor de daci, aduși forțat aici după înglobarea Daciei în imperiul roman. În Epoca Luminilor, savantul englez sir Isaac Newton va medita profund asupra acelor evenimente. Și îl va identifica pe împăratul Domitian Vespasian, care începea războiul împotriva dacilor, cu primul dintre cei patru călăreți ai Apocalipsului din profeția lui Daniel. Oricum, sir Isaac Newton nu îl include și pe împăratul Hadrian printre „cei patru călăreți ai Apocalipsului”. Dar mi se pare că tocmai acea retragere din Mesopotamia, ordonată de Hadrian, a favorizat expansiunea Islamului.
    Vorbim acum în Irak despre insurgența arabă. Ei, care sunt atîta de inventivi, după cum recunosc chiar și autoritățile militare americane, nu ar fi reușit să purifice salpetrul acumulat de istorie în Irak ? Sigur, arabii nu au avut mereu un savoir faire al managementului salpetrului. După cucerirea Mesopotamiei, califii 'dinastiei luminate' s -au întâlnit cu aceeași veche problemă ciclică a sărăturarii pământului fertil de la suprafață. Pentru a curăța salpetrul din pământul calamitat natural, califii abbasizi importă sclavi negri, în număr excesiv de mare. În imperiul chinez ce se baza de asemenea pe irigații, în dinastia Tang (618-906), problema colectării salpetrului era totuși fericit rezolvată fără sclavi, printr -o muncă bazată pe interes. Astfel țăranii chinezi colectau crusta pământoasă conținând salpetru, folosind apoi mineralul pentru mici industrii locale. Artificiile cu salpetrul impur, artificii confecționate artizanal în mici ateliere (un prim exemplu de I.M.M.) erau intens utilizate la ceremoniile religioase pentru alungarea duhurilor malefice. Fabricarea artificiilor chinezești a fost una din primele industrii ce foloseau avantajul multiplicator al ‚economiei de scală’. Acel tip particular de cultură religioasă, adică folosirea focurilor de artificii pentru alungarea spiritelor rău intenționate, nu își găsea locul în Islamul monoteist. Astfel omul arab simplu nu era cointeresat în colectarea salpetrului din pământul sărăturat. Munca va fi făcută cu sclavi. O muncă grea. Sub iluminarea unui poet luptător persan, negrii Bantu se revoltă și fondează în Mesopotamia bizara configurație statală chemată Zanj. A rezistat de la 255 la 270 anul Hegirei, sau de la 869 la 883 A.D.

    La ora actuală, insurgenții arabi din Irak ar fi putut utiliza un know how elementar pentru a purifica ieftin salpetrul și a fabrica bombe artizanale foarte puternice pe bază de azot. Dimpotrivă, obținerea clorului necesită consumuri intense de energie electrică pentru electroliză. Autoritățile militare americane nu comunică nimic despre rețeaua energetică la care se conectează insurgența arabă pentru a putea fabrica armele lor cu clor. Dar dacă... în realitate aceste arme nu sunt fabricate de insurgența arabă ?

    Titus Filipas

    Nota: O analiza a resurselor, o ipoteza de geopolitica. "
    Associated Topics

    Lecturi critice


    Asymetria si Dan Culcer va recomanda





    Enciclopedia României

    Blogul ideologic. Titus Filipaș

    Ioan Roșca
    Contrarevoluția din România. O cercetare

    Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

    Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

    Revista Verso



    Geovisite

    Revista NordLitera

    Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

    Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
    Etimologii. Resurse lingvistice

    Azi

    Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

    Societatea de maine

    Daca nu acum, atunci cînd?
    Daca nu noi, atunci cine?

    S'inscrire a Societatea de maine
    Intrati in Societatea de maine
    Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
    Inscriere : fr.groups.yahoo.com
    Se dedica profesorului Mircea Zaciu

    Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
    Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
    Nicolae Iorga

    Sondaje

    Descrierea situatiei din România

    este exactã
    nu este exactã
    este exageratã
    este falsã
    este exactã dar nu propune soluții
    este exactã dar nu existã solu&#



    Rezultate | Chestionar

    Voturi 21

    Identificare

    Nickname

    Parola

    Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.




    copyright Dan Culcer 2008
    Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
    «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
    Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
    PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.39 Seconds