Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

  • Home
  • Arhive
  • AutoTheme
  • AvantGo
  • Avertizari
  • Conținuturi
  • Search
  • Submit_News
  • Surveys
  • Top
  • Topics

  • Who's Online

    Exista in mod curent, 49 gazda(e) si 0 membri online.

    Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

    Cautare în labirint




    Languages

    Select Interface Language:


    Jurnal: Sanda Cordos. Lumi din cuvinte. Reprezentari si identitati in literatur
    Scris la Tuesday, May 01 @ 17:54:08 CEST de catre asymetria
    Distribuitor de afise « Indiferent de deceniul, ideologia sau problematica pe care o investighează, indiferent că se ocupă de reprezentările transversale (la fixarea cărora participă operele mai multor scriitori) sau de cele individuale (care angajează doar opera unui singur autor), eseurile Sandei Cordoș trasează o hartă a literaturii române postbelice, evidențiind ideologii literare și reprezentări comunitare acute și de neignorat, și dau seamă, astfel, de forța de reprezentare a literaturii, ca și de puterea de seducție a lumii asupra căreia se exercită, cu atît mai seducătoare (într-o ecuație proprie artei) cu cît este mai primejdioasă.»

    Volumul Lumi din cuvinte. Reprezentari si identitati in literatura romana postbelica de Sanda Cordos se lanseaza la Bucuresti

    Miercuri, 2 mai, de la ora 18.30, la Librăria Bastilia din București (Pța. Romană, nr. 5) va avea loc lansarea celui mai recent volum semnat de Sanda Cordoș – Lumi din cuvinte. Reprezentări și identități în literatura română postbelică – apărut la Editura Cartea Românească, în colecția „Critică și Istorie literară”. 

    Vor lua cuvîntul, alături de autoare, Paul Cornea și Simona Sora.
    Moderator: Bianca Burța-Cernat

    Despre volum
    Indiferent de deceniul, ideologia sau problematica pe care o investighează, indiferent că se ocupă de reprezentările transversale (la fixarea cărora participă operele mai multor scriitori) sau de cele individuale (care angajează doar opera unui singur autor), eseurile Sandei Cordoș trasează o hartă a literaturii române postbelice, evidențiind ideologii literare și reprezentări comunitare acute și de neignorat, și dau seamă, astfel, de forța de reprezentare a literaturii, ca și de puterea de seducție a lumii asupra căreia se exercită, cu atît mai seducătoare (într-o ecuație proprie artei) cu cît este mai primejdioasă.     

    „Sanda Cordoș trăiește cu cărțile, trăiește cărțile. [...] Sanda Cordoș chiar vibrează, nu se preface. Din acest punct de vedere, al vibralității, ea e, poate, adevăratul și singurul urmaș al lui Lucian Raicu. Și asta cu atît mai mult cu cît și pe Sanda Cordoș o impresionează fondul de umanitate al operei, iradianța ei sufletească, nu mofturile și sofisticăriile. [...] O critică deodată caldă și severă nu-i reușește decît Sandei Cordoș – ultimul critic român cu inimă și care profesează față de literatură o dragoste cu discernămînt.” (Al. Cistelecan)

    Despre autoare
    Sanda Cordoș (n. 2 august 1966) este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde conduce Departamentul de literatură română și teoria literaturii. A publicat: Literatura între revoluție și reacțiune. Problema crizei în literatura română și rusă a secolului XX, 1999 (ediția a II-a adăugită, 2002); Alexandru Ivasiuc, 2001; în lumea nouă, 2003; Ce rost are să mai citim literatură, 2004.
    A coordonat volumele Spiritul critic la Cercul literar de la Sibiu, 2009; Spiritul critic la Liviu Petrescu, 2011; Ion Pop 70, 2011. A coeditat Romanian writers on writing (ed. Norman Manea, 2011) și a colaborat la mai multe volume colective și lucrări lexicografice, printre care Ion Pop (coord.), Dicționar analitic de opere literare românești (2007) și Kindlers Literatur Lexikon (2009).


    Asymetria si Dan Culcer va recomanda





    Enciclopedia României

    Blogul ideologic. Titus Filipaș

    Ioan Roșca
    Contrarevoluția din România. O cercetare

    Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

    Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

    Revista Verso



    Geovisite

    Revista NordLitera

    Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

    Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
    Etimologii. Resurse lingvistice

    Azi

    Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

    Societatea de maine

    Daca nu acum, atunci cînd?
    Daca nu noi, atunci cine?

    S'inscrire a Societatea de maine
    Intrati in Societatea de maine
    Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
    Inscriere : fr.groups.yahoo.com
    Se dedica profesorului Mircea Zaciu

    Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
    Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
    Nicolae Iorga

    Sondaje

    Descrierea situatiei din România

    este exactã
    nu este exactã
    este exageratã
    este falsã
    este exactã dar nu propune soluții
    este exactã dar nu existã solu&#



    Rezultate | Chestionar

    Voturi 21

    Identificare

    Nickname

    Parola

    Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.




    copyright Dan Culcer 2008
    Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
    «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
    Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
    PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
    Page Generation: 0.35 Seconds