Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 41 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Anunturi: Tatiana Dragomir, premiu pentru debut în roman
  Scris la Wednesday, June 11 @ 12:48:17 CEST de catre asymetria
  Distribuitor de afise
  Scriitoarea Tatiana Dragomir, colaboratoarea Asymetriei, unde a debutat cu proza, a fost distinsa cu premiul pentru debut în roman, pentru cartea sa Fotograme. Asymetria se simte onorata de succesul scriitoarei si o felicita din toata inima.
  Iata ce scriam în anul 2001 în prezentarea debutului.

  Sursa unde pot fi citite doua fragmente: http://www.asymetria.org/data/prozetatiandragomir.html
  Cu o urare de "Noroc bun" de Dan Culcer
  Tatiana Dragomir este numele sub care va exista de acum încolo o nouă prozatoare în literatura română. Traducătoare profesionistă la Baia Mare. Are 38 de ani. S-a născut la 12 august 1963 la Baia Mare. In 1986 a terminat facultatea - Filologie la Cluj, română-engleză.
  A publicat puțin. Două studii : "Oameni si case" - Spatiul exterior /in proza lui M. Blecher/, in "Echinox", XXIV, nr. 11-12, 1992, p. 6, (un capitol din lucrarea de diploma : M. Blecher. Studiu critic, coordonată de profesorul Ion Pop de la Cluj) precum și "Motivul mării în opera lui Anton Holban" în "Buletinul stiintific al Universitatii Baia Mare", seria A. Filologie, vol. 8, 1992.
  Tatăl ei se numea Ioan-Zamfir Dragomir. A inițiat lucrul la o bibliografie exhaustivă a Maramureșului, dar nu a apucat să publice nimic din ea. A murit in 1992. Provenea dintr-o familie de mineri de lângă Baia Mare, Valea Borcutului, actualmente cartier al orașului. A fost ultimul născut din familia lui, la 17 ani după cel mai mare dintre frați. Căsătorit cu Aurica, născută Pașca, care a copilarit tot în Valea Borcutului. Bunicul din partea mamei a lucrat și el o vreme în mină, dar și la pădure și în agricultură.
  Tatian Dragomir lucrează ca traducătoare autorizată de Ministerul Justiției și profesoară independentă. Și-a început cariera didatică ca profesoară de română intr-un sat din județul Satu-Mare (din '86 până în '89), a fost apoi bibliotecară la Biblioteca Județeană și la biblioteca Universității din Baia Mare și, în fine, profesoară de engleză la Liceul Teoretic "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, de unde va pleca prin demisie.
  Publicăm în Asymetria un debut absolut în proză : fragmente din romanul "Fotograme" și un mic "crochiu narativ", intitulat "Anul de grație".
  “Decât să te întrebe la ce ai venit, mai bine să se mire că nu te-au văzut”, este deviza pe care i-a transmis-o Tatăl său. Tatiana Dragomir a venit să ne povestească și să ne vestească ceva. Vă las să descoperiți ce anume. Suntem convinși că aceia care nu au văzut-o pînă acum pe romanciera Tatiana Dragomir, vor deschide de-acum bine ochii ca să nu le scape viitoarele ei ieșiri la vedere. Să-ti fie drumul drept, doamnă Tatiana Dragomir. Si la Multi ani, cu încredere. Paris 8 august 2001
  Dan Culcer  Uniunea Scriitorilor si-a ales cistigatorii
  Anunt preluat din revista "Suplimentul de cultura"
  http://www.supliment.polirom.ro/shownews.aspx?id=511
  Horia Ursu a primit premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor, pentru romanul "Asediul Vienei”. Scriitorul Nicolae Breban i-a inmanat premiul lui Ursu, care a concurat cu Ioan Lacusta ("Luminare"), Dan Persa ("Cu ou si cu otet"), Bogdan Popescu ("Cine adoarme ultimul") si Dan Stanca ("Noaptea lui Iuda"). Romanul lui Horia Ursu a fost distins anterior cu Premiul Cartea Anului 2007 din partea Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, Premiul pentru proza al revistei “Observator Cultural” pe 2007 si Premiul revistei “Tribuna” pentru cel mai bun roman publicat in 2007.
  Premiul pentru poezie i-a fost decernat lui Nichita Danilov pentru volumul "Centura de castitate", de catre Emil Hurezeanu.
  La premiul pentru poezie, au mai fost nominalizati Emil Brumaru pentru volumul "Cintece de adolescent", Mariana Codrut cu "Ultima patrie", Marius Ianus pentru "Strumfii afara din fabrica!" si O. Nimigean cu "Nicolina Blues".
  Criticul de teatru Marina Constantinescu a prezentat premiul pentru dramaturgie, care i-a revenit lui Vlad Zografi, pentru piesa "America si acustica". Zografi a fost nominalizat la premiul pentru dramaturgie alaturi de Gianina Carbunaru, cu piesa "Mady-baby.edu", si de Alina Nelega, cu "Kamikaze". Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut, anuntat de Gabriela Adamesteanu si Luminta Marcu, a avut doi castigatori, pe Tatiana Dragomir pentru "Fotograme" si Alexandra Tomita, pentru "O istorie 'glorioasa' - Dosarul protocronismului romanesc".
  Alexandra Tomita a multumit juriului pentru distinctie si a spus ca le dedica premiul Monicai Lovinescu si lui Virgil Ierunca.
  Sase tineri scriitori au fost nominalizati la premiul pentru debut: Andrei Dobos, cu volumul de versuri "Manastur story", Tatiana Dragomir, cu romanul "Fotograme", o alta romanciera, Mirela Stanciulescu, pentru "Copilul de foc", si, pentru volume de istorie literara, Mihaela Gligor ("Mircea Eliade, Anii tulburi: 1932-1938"), Angelo Mitchievici, ("Mateiu I. Caragiale, Fizionomii decadente") si Alexandra Tomita ("O istorie 'glorioasa' - Dosarul protocronismului romanesc").
  Luminita Munteanu, traducatoarea lui Orhan Pamuk, a primit Premiul pentru traducere din literatura universala pentru romanul "Cartea neagra”, publicata la Editura Curtea Veche. “Ma bucur ca am avut privilegiul de a face cunoscut un scriitor cu adevarat deosebit, un scriitor care cred ca a marcat in ultimii ani harta literara a lumii. Cred ca Orhan Pamuk este un bun exemplu si o incurajare pentru tinerii scriitori din Romania si din toata zona balcanica, care, as vrea sa remarc, se disting la ora actuala printr-o literatura de foarte buna calitate”, a spus Luminita Munteanu la primirea premiului. Alti sapte traducatori, printre care Ion Covaci pentru "Maestrul si Margareta" de Mihail Bulgakov, publicata la Humanitas si Dana Craciun, pentru cartea lui Salman Rushdie, "Versetele satanice", publicata la Polirom, au fost nominalizati de Uniunea Scriitorilor la Premiul pentru traducere din literatura universala.
  Premiul "Andrei Bantas", pentru traduceri din limba engleza i-a revenit lui Radu Pavel Gheo, pentru traducerea romanului “Batranul si marea” de Ernest Hemingway, la Editura Polirom.
  Premiul pentru critica/eseu/istorie literara a fost acordat lucrarii lui Paul Cernat "Avangarda romaneasca si complexul periferiei: primul val". Cel care i-a inmanat premiul criticului literar a fost presedintele juriului, Gabriel Dimisianu. Paul Cernat a spus ca "este primul premiu pe care il iau pana acum din clasa a patra, cand am luat premiul trei", a spus Paul Cernat.
  Volumul lui Cernat a concurat cu lucrari precum "Si totusi, clasicii...", de Alexandra Ciocarlie, "Diacritice", de Al. Cistelecan, "Noica si miscarea legionara", de Sorin Lavric, si "Despre idei & blocaje", de Horia-Roman Patapievici.
  Premiul Comisiei pentru literatura minoritatilor i-a fost acordat lui Szocs Geza, pentru romanul in limba maghiara "Limpopo". La acelasi premiu a mai fost nominalizat si Stevan Bugarschi, cu volumul de istorie literara "Creatia literara a sarbilor din Romania: 1918-1947".
  Gabriel Liiceanu a urcat pe scena pentru a ii decerna Premiul special pe 2007 lui Mircea Cartarescu, pentru trilogia "Orbitor". Castigatorul a promis ca la anul nu o sa mai iau nici un alt premiu, pentru ca ce e prea mult strica. Discursul sau a continuat cu o poezie a lui Serban Foarta care a primit cel de-al doilea premiu special al juriului USR.
  Sponsorul unic al galei premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania a inmanat Premiul national de literatura pe 2007 scriitorului George Balaita.
  Associated Topics

  Limba dulce


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 21

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.31 Seconds