Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Search
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 31 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Absurdistan: Dan Danila. O tara lasata în plata Domnului
  Scris la Thursday, July 28 @ 13:51:14 CEST de catre asymetria
  Distribuitor de afise Cred că aceasta este expresia care descrie cel mai bine situația României actuale: o țară în derivă, care nu este condusă, ci lăsată să plutească la voia întâmplării, ca o epavă fără cârmă și busolă. Ca un PET pe un râu de munte. Un popor de orfani, ai nimănui.
  Dan Dănilă


  în plata Domnului
  Cred că aceasta este expresia care descrie cel mai bine situația României actuale: o țară în derivă, care nu este condusă, ci lăsată să plutească la voia întâmplării, ca o epavă fără cârmă și busolă. Ca un PET pe un râu de munte. Un popor de orfani, ai nimănui. Agricultura, sănătatea, educația, cultura, sunt la fel de orfane, miliarde de euro de la UE sunt lăsate să se irosească – aceste sume uriașe nu-i tentează pe hoții din ministere fiindcă ele sunt controlate și urmărite riguros de cerberii de la Bruxelles. O țară cu parlamentari și miniștri marionete, care nu știu limba română, foarte mulți cu procese amânate sine die, dar fiecare cu colecție de vile și mașini scumpe, cu odrasle obraznice care își fac de cap; o justiție cu magistrați corupți care întorc procesele ca la Ploiești, cu vameși hoți și obraznici, aceștia sunt „aleșii” patriei.
  Iar mesagerii pe care îi trimite în lume sunt la fel de potriviți să-și reprezinte țara ca și vagabonzii care cutreieră Europa; ambasadori care nu știu limbi străine, istorie și geografie, numiți după „criterii” ultrasecrete, care nu scapă nici o ocazie ca să gafeze. De diplomație nici nu mai vorbim. Dar când un ambasador cultural numit cu mare pompă este un fost trădător si colaborator al Securității, iar cel trimis la UNESCO, la Paris, nu știe limba franceză, de ce să te mai miri de bieții ambasadori „normali”?
  O țară în care dascălii și șefii de promoție ai universităților sunt sfidați și înjosiți, în care cei mai buni și mai cinstiți nu găsesc de lucru și emigrează. în care dacă plouă, crește câte ceva (insuficient si de slabă calitate), dacă nu, nu; în care terenurile necultivate, cât vezi cu ochii și peste tot pe unde mergi, seamănă cu maidanele din spatele blocurilor, cu râuri și lacuri pline de PET-uri multicolorate care împestrițează peisajul pe care ne mirăm că nu-l caută turiștii. Cu prea multe mașini și prea puține șosele, cu sate uitate, fără curent și canalizare, fără asfalt și poduri, cu oameni triști, încălțați cu „gumari”, cu animale slabe și murdare.
  Iar Domnul nu se mai amestecă demult în problemele oamenilor, care și-au luat soarta în mâini; se uită la ea, o întorc pe toate părțile și nu prea știu ce să facă cu ea...

  Dan Dănilă, Germania


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situatiei din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 16

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.49 Seconds