Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 49 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Dan Culcer. Ce îmi si va doresc pentru 2011
  Scris la Friday, December 31 @ 19:24:10 CET de catre asymetria
  Memoria Cititorilor și colaboratorilor revistei le doresc să fie sănătoși și energici pentru a putea trăi din plin evenimentele anului 2011. Nu fac profeții ci exprim o sumă de dorințe pe care sper că le vom vedea împlinite.
  • Un guvern format pe baza unui partid național, de pildă Partidul Poporului, așa cum l-a gândit economistul român, dr. Constantin Cojocaru, care să aplice Legea Cojocaru, să reformeze Constituția, spre un model organic, pentru a termina cu imitația slugarnică și stupidă a modelului francez de Constituție, așa cum a fost el împlântat fără logică în trupul nostru social, traumatizat de anii comunismului, la 1990. În această formațiune să se verse în mod activ toate partiduțele care se declară naționaliste și care din pricina propriei viziuni reducționiste și a boicotului la care au fost supuse de «democrația» cleptocratică, nu au putut să se exprime politic. Acțiunea Partidului Poporului este acum subminată de cei care au furat ideea și încearcă să o folosească în interes propriu, meschin. O revoltă fără compromisuri a celor ale căror semnături au fost deturnate, poate îndrepta situația. Eliminarea din viața politică a escrocilor de genul lui Corneliu Vadim Tudor, a șmecherilor, agramaților și maneliștilor de toată mâna, de la Adrian Năstase, la Becali sau Vanghelie.
  • O reformă politică prin renunțarea la sistemul prezidențial, care să permită curățirea grajdurilor justiției române și eradicarea corupției care cangrenează toate straturile societății românești.
  • Un început de soluție europeană pentru problema celor două milioane de țigani din România, a căror proliferare demografică este efectul pervers al legii cu privire la interzicerea avortului impusă de regimul Ceaușescu, proliferare activată fără a fi însoțită de nici o măsură socială adecvată pentru educarea și integrarea morală a acestei comunități străbătută de curente anomice.
  • Rejudecarea procesului lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu, pentru ca România să nu mai ducă spre viitor rușinea unei parodii de justiției care a fost și ocazia instalării regimurilor cleptocratice de după 1990 ca și pretextul distrugerii economiei românești, a devalizării României și a transformării ei într-o neo-colonie a capitalului financiar străin, occidental sau oriental. Cu această ocazie se vor analiza acuzele fanteziste, mincinoase, fără temei juridic, niciodată probate. Asta implică desecretizarea masivă a documentelor din arhivele militare și ale serviciilor de informații interne și externe, pentru o perioadă de cel puțin cinci ani, anterioară lui decembrie 1989, și de cel puțin tot atâția ani după această dată, publicare lor și analiza competentă istorică, economică și juridică a acestei perioade.
  • Eliberarea presei de influența aferismului monopolist sau măcar punerea în mișcare a unui proiect de presă independentă finanțată de abonați și nu prin publicitate.
  • Aș mai avea și alte dorințe. Nu pot epuiza lista îm această seară de Revelion. Nu vă împiedică nimeni să le adăugați textului meu, a cărui preluare, completare și difuzare este liberă.
  • Încă o dată, un An Nou nu doar Fericit, ci unul activ, creator, cu acșiuni colective și responsabile. Cred că putem renunța la credința într-o fericire colorată și iresponsabilă. Viața noastră este de fapt tristă, subminată de incertitudini, neliniști sau spaime. Deși nu e obiceiul la ora bilanțurilor rituale, prefer să privesc împreună cu Dumneavoastră adevărul în față. Realitatea dramatică trăită de majoritatea românilor impune să mâncăm jăratec, să ne scuturăm de răpciugă precum, înainte de marea călătorie, calul din basm, îngrijit de Făt Frumos. Doar că nu mai e cazul, după 20 de ani, să așteptăm să vină Făt Frumos. El există, doar că e ascuns în trupurile noastre slăbite de griji. Așa că, nu are rost să așteptăm minunea la care visăm. Să începem cu noi înșine, prin noi înșine, cum ziceau ctitorii României.
  • Dan Culcer


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situației din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 0

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.40 Seconds