Asymetria - revue roumaine de culture, critique et imagination

Modules

 • Home
 • Arhive
 • AutoTheme
 • AvantGo
 • Avertizari
 • Conținuturi
 • Submit_News
 • Surveys
 • Top
 • Topics

 • Who's Online

  Exista in mod curent, 52 gazda(e) si 0 membri online.

  Sunteti utilizator anonim. Va puteti inregistra gratuit dand click aici

  Cautare în labirint
  Languages

  Select Interface Language:


  Editoriale: Mircea Dinutz. Ce bine e in DEMOCRATIE !!
  Scris la Wednesday, December 15 @ 13:32:41 CET de catre asymetria
  Distribuitor de afise în sfârșit, suntem liberi să ne disprețuim țara, să-l admirăm pe Patapievici, să vorbim cât mai prost românește, să întoarcem spatele naturii și Divinității, sufocați de duhorile orașului, murdărind tot ce a mai rămas nobil și curat în ființa umană.
  Mircea Dinutz


  Mircea Dinutz
  Ce bine e in DEMOCRATIE !!

  “Jos dictatura !“ mai strigă câte unul. Care dictatură ? ! Ăștia n-au aflat că trăim într-o republică și tot românul prosperă, care va să zică ? ! Sunt un om liber, ești un om liber, mă rog, toată lumea e liberă !! Avem partide, avem lideri, că – vorba unui personaj ilustru – “la noi șefii de partide sunt ca vacile în India”…or asta nu înseamnă democrație ! ? ! Și ce țară frumoasă !! între patrie și familie, mai că-ți vine să o alegi pe prima, cum bine zicea un monstru sacru al micului ecran : “Familia e sfântă, pe când patria… cum să vă spun, patria e sacră !” Că bine le zice nea Mitică !!
  Uite, de pildă, te afli în trafic și e unii nesimțiți care nu te lasă să-i depășești, nu sta pe gânduri ! Ești liber să-i claxonezi, răgușit și prelung, să-i înjuri de toate cele (părinți, rude apropiate, dumnezei și patrafir) și, după ce-ai epuizat căile omenești de persuasiune, ieși cu un levier și-i aranjezi mașina gospodărește, cu tact și meșteșug : întâi farurile, apoi parbrizul, în final treci la pumni și picioare, dacă îndrăznește să iasă din mașină cu gânduri necurate ! Până să vină poliția, tu ești departe, mulțumit de prestația ta și de faptul că trăiești într-o democrație (e adevărat, originală), unde poți să te exprimi în toată libertatea !
  Așa… ca Mircea Dinescu, căruia i-a intrat în cap că între cârciumă și televiziune nu e decât o singură diferență notabilă : numărul de privitori și de gură-cască. Cu audiența, nu-i vorbă, stă bine ! Sau ca… “nemuritorul” Gigi Becali care împarte alese complimente spre toate zările : ”El m-a făcut oligofren (oare cine o fi fericitul părinte ?), eu l-am făcut zdreanță, dar… nu ne-am insultat !” Acesta, și nu numai el, își permite și i se permite aproape orice, pentru că banul te face puternic, iar puterea face legea. Ce-i drept, fac legi și cei din parlament, una după alta, de nu mai termină și nu mai înțelege nimeni nimic ! Veselie mare, jigniri cu toptanul, amenințări, scene de bâlci…și asta pe bani grei ! Mulți dintre aceia, care se agită atât de gălăgios și atât de puțin eficient, au destule pe conștiință : de la minciuni deșănțate, accidente rutiere cu consecințe grave, frauda măruntă până la afaceri necurate de mare anvergură și relații dintre cele mai dubioase cu lumea interlopă ! ! Când se îngroașă gluma, apare salvatoarea imunitate, ce-i apără de toate necazurile. Dar ăstora, vorba unei distinse și competente doamne, “nu poți să le ridici imunitatea nici cu viagra !”
  O pregnantă personalitate a lumii contemporane ne-a urat să trăim bine ! Adică liberi, fără povara unui cont în bancă, mereu cu grija zilei de mâine, de poimâine… Bătrânii pensionari au libertatea să protesteze în fața palatului Cotroceni, dacă reușesc să ajungă acolo pe picioarele lor, polițiștii au libertatea să dea de pământ cu caschetele în același loc, mamele, însoțite de pruncii lor, pot să ceară, să strige, să blesteme, nu le oprește nimeni, oricum nu le aude cine trebuie. Ceva-ceva s-ar mai putea spera, dar în 2012, când vor avea loc alegerile, când va porni din nou, cu un și mai mare avânt, caruselul minciunilor și al manipulării, de-a dreptul contagios, irezistibil ! Oamenii, din toate categoriile sociale, vor fi din nou liberi să creadă în promisiuni și în pomeni electorale !!”
  E frumos în democrație !!... Elena Udrea e liberă să admire salvamarii, Elena Băsescu să predea lecții de limbă română la Bruxelles, Boc să-și amintească de zilele frumoase de la Primăria din Cluj Napoca, Traian al II-lea să ofteze după nava lui de curse transoceanice, profesorii după retribuțiile lor de-acum un an, scriitorii după vremurile în care munca lor era prețuită cel puțin atât cât să nu aibă sentimentul apăsător de marginalizare și umilință… E adevărat, sunt liberi să scrie orice și oricât, fără să le aducă vreo atingere careva, mai ales că, după cum merg lucrurile, toți ceilalți au suprema libertate să refuze lectura cu un suveran dispreț, că “doar nu mâncăm cărți” ori “o viață avem și pe aia s-o pierdem cu fleacuri ? !” O lume-tabloid și Dumnezeul ei, Gugăl !!
  Dar cel mai mare avantaj al democrației, în care ne îmbăiem de dimineață până seara, rămâne libertatea de a nu muri de plictiseală. Tot timpul se întâmplă ceva interesant : interpelări colorate în Parlament, furturi de bancomate, violuri, abuzuri de tot soiul, violențe, fraude de milioane, conform principiului : “dacă furi azi un ou, ești un bou, dacă furi un milion, ești bon ton ! “, autostrăzi cât vezi cu ochii (împăienjeniți), Europa stă cu ochii pe noi și ne admiră, au toate motivele !! Becalizarea țării e pe cale să se desăvârșească, conform ideologului de serviciu : “Eu, la Avicola Iași, pot să fac pui Gigi Becali, dacă vreau !” Nu numai că a vrut, dar a și putut !! Puii ăștia s-au înmulțit văzând cu ochii, au ajuns găini țanțoșe, nu se vede ?
  în sfârșit, suntem liberi să ne disprețuim țara, să-l admirăm pe Patapievici, să vorbim cât mai prost românește, să întoarcem spatele naturii și Divinității, sufocați de duhorile orașului, murdărind tot ce a mai rămas nobil și curat în ființa umană. Nu ne mai rămâne decât să fim mândri de noi și de existența noastră părelnică !


  Asymetria si Dan Culcer va recomanda

  Enciclopedia României

  Blogul ideologic. Titus Filipaș

  Ioan Roșca
  Contrarevoluția din România. O cercetare

  Antiakvarium. Antologie de texte ideologice vechi și noi

  Constantin Noica: Cultura, performanta, antrenor

  Revista Verso  Geovisite

  Revista NordLitera

  Arhiva Asymetria, începând cu septembrie 2000, este stocată și accesibilă consultării la adresa Internet Archives-Wayback Machine

  Universitatea din Lausanne. România : Hărți interactive. Geografie, demografie, climatologie, degradări, regiuni istorice. Colaborare helveto-română.
  Etimologii. Resurse lingvistice

  Azi

  Inca nu exista cel mai bun articol, pentru astazi.

  Societatea de maine

  Daca nu acum, atunci cînd?
  Daca nu noi, atunci cine?

  S'inscrire a Societatea de maine
  Intrati in Societatea de maine
  Exercitiu colectiv de imaginatie sociala
  Inscriere : fr.groups.yahoo.com
  Se dedica profesorului Mircea Zaciu

  Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului ca și de dușmănia prietenului.
  Viteazul privește pericolul; cutezătorul îl caută; nebunul nu-l vede.
  Nicolae Iorga

  Sondaje

  Descrierea situației din România

  este exactã
  nu este exactã
  este exageratã
  este falsã
  este exactã dar nu propune soluții
  este exactã dar nu existã solu&#  Rezultate | Chestionar

  Voturi 0

  Identificare

  Nickname

  Parola

  Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
  copyright Dan Culcer 2008
  Contact Administrator — dan.culcer-arobase-gmail.com
  «Cerul deasupra-ti schimbi, nu sufletul, marea-trecand-o.» Horatiu in versiunea lui Eminescu.
  Responsabilitatea autorilor pentru textele publicate este angajata.
  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Page Generation: 0.31 Seconds